Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Η Mercedes-Benz θα κατασκευάσει 3D οθόνες για τα μελλοντικά μοντέλα της

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

mercedes-benz-class-a-3d-600x400[1]

Οι Γερμανοί της Mercedes-Benz για ακόμη μια φορά θέλουνε να γίνει πρωτοπόροι αφού θέλουν να είναι οι πρώτοι που θα βάλουν 3D οθόνες στα μελλοντικά αυτοκίνητα της. Στο πρωτότυπο Class A που παρουσίασε στη Σανγκάη, η Mercedes είχε παρουσιάσει ένα νέο MMI σύστημα το οποίο εκτός του ότι είναι mutli-touch μπορεί να προβάλει και 3D εικόνα κάνοντας έτσι το σύστημα πλοήγησης να γίνει πιο κατανοητό στον οδηγό.

Η εταιρία δηλώνει ότι στο μέλλον η οθόνη θα μπορεί να προβάλει μεγαλύτερο βάθος ενώ θα διαθέτει και φωνητικό έλεγχο μέσω του οποίου θα ελέγχονται οι περισσότερες λειτουργίες του συστήματος όπως η εγγραφή ενός email ή SMS.

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης το σύστημα “Free Voice Browsing” μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να ρωτά διάφορα πράγματα και η οθόνη να απαντά μόνο του. Παραδείγματος χάρη, ο οδηγός θα λέει τι καιρό κάνει στην Αθήνα και η οθόνη θα προβάλει τις καιρικές συνθήκες.

Το πότε να την περιμένουμε την τεχνολογία αυτή να περνά στα αυτοκίνητα παραγωγής δεν είναι κάτι που έχει ανακοινωθεί. Η Mercedes από τις αρχές του 2012 θα προσφέρει το αναβαθμισμένο COMAND Online το οποίο θα διαθέτει νέα apps για το Facebook, Twitter και Google.

Πηγή: Mercedes-Benz

Share
Loading