Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Εναλλακτικές πρωτομαγιάτικες εξορμήσεις

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Φυσιολάτρης ή νησιώτης; Σ΄ αρέσουν τα αρχαία ή μήπως προτιμάς κάτι πιο εναλλακτικό με καλό κρασί; Όποια κι αν είναι τα γούστα σου, έχουμε μια εκδρομή για σένα.

Αν δεν χόρτασες τις διακοπές του Πάσχα, έρχεται η Πρωτομαγιά. Μια μονοήμερη εκδρομή κοντά στην πόλη σου είναι ότι χρειάζεσαι για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου μέχρι την επόμενη εξόρμηση. Ευκαιρία όμως για κάτι το διαφορετικό!
Για τους πότες: Εκδρομή στο κτήμα Χατζημιχάλη
Αν είσαι λάτρης του κρασιού ή αν απλά θες να δεις και κάτι εκεί που θα πας, αυτή η εκδρομή είναι για σένα. Σε περίπου μιάμιση ώρα από την Αθήνα, θα βρεθείς στην Αταλάντη Φθιώτιδας, όπου βρίσκεται το κτήμα Χατζημιχάλη.

Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 2 ώρες και το κόστος της είναι μόλις 5 ευρώ το άτομο. Θα περιηγηθείς στους αμπελώνες, στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και φυσικά θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τα κρασιά του κτήματος.
Μετά το κρασάκι ευκαιρία για φαγητό στις ταβέρνες του Άγιου Κωνσταντίνου. Φρέσκο ψαράκι ή ντόπια κρέατα, ανάλογα με το τι τραβάει η όρεξή σου. Και φυσικά, μια επίσκεψη στον υδροβιότοπο της Βρωμολίμνης είναι ότι χρειάζεσαι για να βρεθείς κοντά στη φύση και να... πιάσεις τον Μάη.
Κτήμα Χατζημιχάλη
Τηλ: 22330 23 172
e-mail: info@hatzimichalis.gr
Για τους νησιώτες: Βόλτα στο Αγκίστρι
Είναι πολλοί εκείνοι βλέπεις που πετάνε την σκούφια τους για μπουν σ' ένα πλοίο και να σαλπάρουν. Πάλι Αίγινα ή Πόρος; Όχι! Ιδανικός προορισμός: Αγκίστρι. Σε περίπου μία ώρα από τον Πειραιά θα είσαι, μέσα στο πράσινο, σ' ένα μικρό επίγειο παράδεισο.
Ακόμα και με μια μέρα εκεί θα νιώσεις ότι κάνεις διακοπές. Γραφικά σοκάκια στον οικισμό Μεγαλοχώρι ή Μύλος, ιδανικοί προορισμοί για να πιεις το καφεδάκι σου. Και μόλις το στομάχι αρχίσει να παραπονιέται, βουρ για το Μετόχι αν θες κρέας ή στην τουριστική Σκάλα για ουζάκι και μεζέ.
Που θα πιάσεις το Μάη; Παντού. Το νησί είναι καταπράσινο όπως είπα και μια βόλτα στις πράσινες πλαγιές είναι ότι πρέπει. Αγριολούλουδα για το στεφάνι σου δεν ξέρω αν θα βρεις, αλλά αν πικράθηκες πολύ τα γλυκά της Αλεξάνδρας στην Σκάλα θα σε περιμένουν.
Δρομολόγια από Πειραιά
Τηλ: 210 - 4124585
Για τους φυσιολάτρες: Περίπατοι στο Πλανητέρο

Τα Καλάβρυτα είμαι σίγουρη πως τα ξέρεις. Το Πλανητέρο όμως; Μόλις το ανακαλύψεις θα το λατρέψεις. Απέχει 200 χλμ από την Αθήνα και 25 χλμ από τα Καλάβρυτα. Ένας μαγικός τόπος σε υψόμετρο 700 μέτρων γεμάτο καρυδιές, πλατάνια και ορμητικά νερά.
Αξίζει να δεις τον παραδοσιακό νερόμυλο, να φας ντόπια πέστροφα στα ταβερνάκια και να ακολουθήσεις ένα από τα πολλά ορειβατικά μονοπάτια. Αν βέβαια η πεζοπορία δεν είναι για σένα, μια βόλτα στο Σπήλαιο των Λιμνών είναι ότι πρέπει.
Το αξιοποιημένο μήκος του προς το παρόν ανέρχεται σε 500 μέτρα, με εγκαταστάσεις καλλιτεχνικού φωτισμού, παράξενους σταλακτικούς σχηματισμούς και αλλεπάλληλες λίμνες.
Σπήλαιο Λιμνών
Τηλ: 2692031001, 2692031633
Για τους φίλους της ιστορίας: Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία
Θα διανύσεις 300 χλμ για να φτάσεις από την Αθήνα και όποιο δρόμο κι αν διαλέξεις, η διαδρομή αξίζει. Είτε διασχίσεις την Πελοπόννησο και περάσεις από τις δασώδεις περιοχές, είτε διαλέξεις την παραθαλάσσια οδό με τα χτισμένα χωριουδάκια πάνω στη θάλασσα και τα νερά του Κορινθιακού και του Πατραϊκού κόλπου.
Θα συναντήσεις την Ολυμπία σε μια καταπράσινη κοιλάδα, ανάμεσα σε ποτάμια και σ' ένα μαγευτικό τοπίο. Ο αρχαιολογικός χώρος, η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων θα σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Αξίζει να επισκεφτείς το ναό του Δία, τα μουσεία της περιοχής και να θαυμάσεις το γνωστό άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη.
Στο χωριό της Ολυμπίας θα βρεις ότι χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις. Παραδοσιακά καφενεία για πιεις έναν παραδοσιακό ελληνικό καφέ αλλά και γραφικά ταβερνάκια για να ευχαριστήσεις το στομάχι σου.

Share
Loading