Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

10 παράξενα εστιατόρια

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Για αιώνες τα εστιατόρια έκαναν το ίδιο λάθος. Προσπαθούσαν να δώσουν τα πιο νόστιμα φαγητά στις πιο λογικές τιμές. Ωστόσο αυτό στην σημερινή εποχή θεωρείται σοβαρό επιχειρηματικό ολίσθημα. Δείτε μερικά εστιατόρια που έχουν πιάσει το νόημα, δηλαδή ξέρουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να έχουν κέρδος είναι να εξασφαλίσουν ότι οι πελάτες θα φάνε όσο το δυνατό λιγότερο και στον συντομότερο χρόνο.

1. Εστιατόριο τουαλέτα - Ταϊβάν.
Είναι γνωστό με το όνομα Marton Theme Restaurant, βρίσκεται στην Kaohsiung (Ταϊβάν) και η διακόσμηση του είναι σε στύλ τουαλέτας. Οι πελάτες κάθονται σε λεκάνες, τα τραπέζια καλύπτονται από πετσέτες και για φωτισμό έχει μετατρέψει τους ουρητήρες σε λάμπες.
2. Εστιατόριο για κανιβάλους - Ιαπωνία.
Ονομάζεται Nyotaimori (που σημαίνει πιάτο από γυναικείο σώμα) και σερβίρει σούσι και sashimi μέσα σε ένα γυμνό γυναικείο σώμα. Το σώμα είναι φαγώσιμο και το τραπέζι που κάθονται οι πελάτες θυμίζει χειρουργικό τραπέζι νοσοκομείου. Οι συνδαιτυμόνες μπορούν να ανοίξουν όποιο σημείο του σώματος θέλουν και να φάνε το περιεχόμενο που θα βρουν μέσα ενώ το σώμα αιμορραγεί καθώς τεμαχίζεται.
3. Εστιατόριο στον ουρανό - Βέλγιο.
"Δείπνο στον ουρανό" είναι το όνομα αυτού του εστιατορίου στις Βρυξέλλες που σερβίρει πάνω από 22 άτομα σε ύψος 46 μέτρων πάνω από το έδαφος. Το ειδικά σχεδιασμένο τραπέζι και οι καρέκλες ανυψώνονται με την βοήθεια γερανού.
4. Απόλυτο σκοτάδι - Κίνα.
Άνοιξε επισήμως τις πόρτες του στις 23 Δεκεμβρίου 2006 και βρίσκεται στο Πεκίνο. Το εσωτερικό του είναι βαμμένο μαύρο και οι πελάτες, αφού εισέλθουν από μια ιδιαίτερα φωτεινή είσοδο, οδηγούνται από τους εξοπλισμένους με γυαλιά νυχτερινής όρασης σερβιτόρους στα τραπέζια τους. Οι φακοί, τα κινητά τηλέφωνα και τα ρολόγια με φωτισμό απαγορεύονται αυστηρά.
5. Εστιατόριο-cafe νεκροταφείο - Ινδία.
Το εστιατόριο "New lucky" στην πόλη Ahmadabad είναι διάσημο για το τσάι, τα βουτήματα και τους τάφους ανάμεσα στα τραπέζια. Το εστιατόριο είναι χτισμένο επάνω σε παλιό μουσουλμανικό νεκροταφείο και επάνω στους τάφους δεν υπάρχουν στοιχεία για το πιος βρίσκεται από κάτω.
6. Εστιατόριο φυλακή - Ιταλία.
Βρίσκεται μέσα στην φυλακή υψίστης ασφαλείας Fortezza medicea, στην Volterra κοντά στην Pisa και είναι τόσο δημοφιλές που οι ιδιοκτήτες του έχουν ανοίξει και άλλα σαν αυτό. Υπο την μελωδία του Bruno, ενός πιανίστα που εκτίει ισόβια κάθειρξη για φόνο, η πελατεία τρώει μέσα σε ένα ανασκευασμένο παρεκκλήσι που βρίσκεται πίσω από τοίχο 60 ποδών, με κάμερες παρακολούθησης, προβολείς ελέγχου και πύργους επιτήρησης.
7. Υποθαλάσσιο εστιατόριο - Maldives.
Αυτό το έχουμε παρουσιάσει παλαιότερα και μπορείτε να δείτε πληροφορίες στο αντίστοιχο post.
8. Εστιατόριο προφυλακτικών - Ταϊλάνδη.
"Cabbages and Condoms" είναι το όνομα του εστιατορίου και είναι διακοσμημένο με προφυλακτικά στους τοίχους και στα χαλιά ενώ στο τέλος του γεύματος στους πελάτες προσφέρεται ένα μπωλ με προφυλακτικά.
9. Εστιατόριο νοσοκομείο - Taipei.
Το εστιατόριο D.S music restaurant στην Ταϊπέι, Ταϊβάν, έχει σαν θεματολογία στην διακόσμηση του ένα νοσοκομείο. Τα ποτά σερβίρονται από δοχεία για ορούς και οι σερβιτόρες είναι ντυμένες σαν νοσοκόμες.
10. Buns and Guns - Λίβανο.
Πρόκειται για εστιατόριο με διακόσμηση Χεσμπολάχ. Τα φαγητά έχουν ονόματα από την πολεμική επικαιρότητα όπως AK-47 kalashnikov, οι υπάλληλοι φοράνε στρατιωτικά ρούχα μέχρι και κράνη, ενώ κατά την διάρκεια της παραμονής σας θα ακούτε εκρήξεις και πυροβολισμούς.

by SociaLMagazinE

Share
Loading