Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Στη θέα μιας γυναίκας μεγαλώνει τρεις φορές

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF


Τι είναι αυτό πάνω στο σώμα ενός άνδρα που γίνεται τρεις φορές πιο μεγάλο όταν δει μια γυναίκα που τον ενδιαφέρει; Μη βιαστείτε να απαντήσετε... Τι είναι αυτό πάνω στο σώμα ενός άνδρα που γίνεται τρεις φορές πιο μεγάλο όταν δει μια γυναίκα που τον ενδιαφέρει; Μη βιαστείτε να απαντήσετε πριν ακούσετε τι υποστηρίζει η επιστήμη.


Η απάντηση, για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις είναι: Οι κόρες των ματιών του! Tην ανακάλυψη έκανε πρώτος ο Eckhard Hess, καθηγητής βιοψυχολογίας στο University of Chicago, όταν το 1975 πραγματοποίησε μια σειρά πειραματικών ερευνών με αντικείμενο τις κόρες των ματιών.

Στα πειράματα συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες οι οποίοι έπρεπε να κοιτάξουν πέντε φωτογραφίες που απεικόνιζαν: έναν γυμνό άνδρα, μια γυμνή γυναίκα, ένα τοπίο, ένα μωράκι και μια μητέρα με ένα μωρό στην αγκαλιά.

Τα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι κόρες των ματιών στις γυναίκες έφτασαν στην μέγιστη διαστολή όταν αντίκρισαν την φωτογραφία της μητέρας με το μωρό στην αγκαλιά και κατά δεύτερο λόγο στην θέα του γυμνού άνδρα.

Οι κόρες των ματιώντων ομοφυλόφιλων ανδρών διαστάλθηκαν όταν είδαν τον γυμνό άνδρα και σε δεύτερο χρόνο την φωτογραφία του μωρού.

Στους ετεροφυλόφιλους άνδρες οι κόρες τους συστέλλονταν όταν αντίκριζαν τον γυμνό άνδρα ενώ διαστέλλονταν κάθε φορά που έβλεπαν την ερωτική φωτογραφία της γυναίκας.

Το μέγεθος της διαστολής ήταν ανάλογο με το πόσο επιθυμητή ήταν για τον καθένα η συγκεκριμένη γυναίκα με αποτέλεσμα οι ανδρικές κόρες να γίνονται μέχρι και τριπλάσιες σε μέγεθος στην θέα μιας ιδιαιτέρως ελκυστική και σέξι γυναικείας φωτογραφίας.

Από το πείραμα επίσης διαπιστώθηκε ότι οι κόρες των ματιών στους ανθρώπους μεγαλώνουν όταν βρίσκουν την λύση σε κάτι που τους απασχολεί έντονα αλλά και όταν κάνουν μια πολύ σκανταλιάρικη σκέψη.

Το νου σας πάντως στις κόρες των ματιών εκείνου που σας ενδιαφέρει, καθώς μπορούν να σας πουν πολλά…".

Share
Loading