Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Ήξερες ότι αυτές οι 10 τροφές που καταναλώνεις καθημερινά είναι superfoods;

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Superfoods. Οι τροφές που αναζητάς. Οι τροφές που λαχταράς να βρεις και να γευθείς. Μπήκαν στη ζωή μας πριν από περίπου 5 χρόνια. Σαν έννοια. Γιατί, στην πραγματικότητα υπήρχαν ανέκαθεν δίπλα μας. Τουλάχιστον, οι περισσότερες από αυτές που συγκαταλέγονται στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποιες τροφές χαρακτηρίζονται ως superfoods; Εκείνες που σου προσφέρουν απλόχερα μεγάλα ποσοστά ενέργειας, χωρίς να σε επιβαρύνουν με περιττά λίπη. Ναι, αυτή η ερμηνεία είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα. Το μόνο που μένει να βρούμε είναι το ποιες είναι τελικά αυτές οι τροφές. Εμείς αναζητήσαμε (με ιδιαίτερο ζήλο) και τώρα σου παρουσιάζουμε 10 από αυτές. Α, το πιο πιθανόν είναι να τις έχεις ήδη στην κουζίνα σου και να μην το γνωρίζεις καν.
Μαρούλι. Βασικό συστατικό της σαλάτας σου. Σε καθημερινή βάση. Το πράσινο αυτό λαχανικό, πέρα ότι σε χορταίνει (και με το παραπάνω), σε γεμίζει με όλων των ειδών τις βιταμίνες. Α, έρευνες έδειξαν ότι συμβάλλει και στη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης στο αίμα.

Λεμόνι. Βάλε άφθονο λεμόνι στο φαγητό σου και δες τον οργανισμό σου να αποτοξινώνεται στο πι και φι. Το αντιοξειδωτικό της φύσης είναι η καλύτερη επιλογή για σένα που θες να διώξεις τις τοξίνες από το σώμα σου και τα βακτήρια από πάνω σου.


Καρότο. Πλούσιο σε Βιταμίνη Α, Καροτίνη τύπου Β, ασβέστιο και σίδηρο, το κόκκινο λαχανικό μετατρέπεται σε υπερτροφή. Αν δεν σου αρέσει ωμό, μπορείς να το προσθέσεις σε μία ζεστή σούπα. Κάτι ήξερε ο Bugs Bunny τελικά.

Αγγούρι. Έλα παραδέξου το. Όπου και να πας, ζητάς μία σαλάτα αγγουροντομάτα. Και, σύμφωνα με τα νέα του fitness κόσμου, πολύ καλά κάνεις. Το αντιοξειδωτικό πράσινο λαχανικό είναι γεμάτο από κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο. Μήπως να το απολαμβάνεις πιο συχνά;

Ντομάτα. Και επειδή μόνο του το αγγούρι, δε λέει, συνδύασε το με την, παντός καιρού, ντομάτα. Με πρωτεΐνη, φολικό οξύ, βιταμίνη C, πληθώρα φυτικών ινών και ελάχιστες θερμίδες, πώς να πεις «όχι»;

Αμύγδαλο. Αν σου λείπει ασβέστιο, φάε αμύγδαλα. Ο καρπός, που τον προτιμάς κυρίως ως σνακ σε στιγμές πείνας και λιγούρας, περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου από ότι ένα ποτήρι γάλα. Μία χούφτα αμύγδαλα. Για να είμαστε ειλικρινείς. 

Αυγό. Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ιδανική επιλογή για το πρωινό σου, αφού και ενέργεια θα σου δώσει και θα σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη για πολύ περισσότερη ώρα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη τροφή. 

Μπρόκολο. Μήπως να αρχίσεις να το τρως και εσύ, μαζί με το παιδί σου; Η συγκεκριμένη τροφή είναι πλούσια σε σπάνια θρεπτικά στοιχεία, όπως η ριφοβλαβίνη, σε όλων των ειδών τις βιταμίνες και τις φυτικές ίνες.

Αβοκάντο. «Πέφτεις» πάνω του πολύ συχνά, αλλά δε ξέρεις αν πρέπει να το αγοράσεις. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, καροτενοειδή, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, χαλκό και μονοακόρεστα λιπαρά, μισό αβοκάντο ημέρα στον οργανισμό σου δίνει αέρα. 

Γλυκοπατάτα. Αν είσαι πιο σκεπτική απέναντι της, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι είναι εκπληκτική υπερτροφή. Έχουν υψηλή θρεπτική αξία, προσφέροντας όλων των ειδών τις βιταμίνες, κάλιο, φυτικές ίνες και… ενέργεια. Ξέχνα την πατάτα. Ξεκίνα με γλυκοπατάτα.  
tlife.gr



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading