ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
500γρ. φαρφάλες
500γρ. χυμός από φρέσκες τομάτες
2 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
20γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 πιπεριά καυτερή ή τσίλι
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
½ φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Διαδικασία συνταγής
Αφήνουμε σε χλιαρό νερό τα πορτσίνι να μαλακώσουν για 15 λεπτά και κρατάμε το νερό. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι.
Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το κρασί και το νερό από τα πορτσίνι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το δενδρολίβανο. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δεκαπέντε λεπτά.
Παράλληλα σε κατσαρόλα βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Στραγγίζουμε τις φαρφάλες και κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τις φαρφάλες, το βασιλικό, το μαϊντανό και το νερό που κρατήσαμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν σάλτσα όλα τα ζυμαρικά, για ένα λεπτό περίπου και σερβίρουμε.
Το είδαμε: εδώ