Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Αυτή είναι η καλύτερη διατροφή του 2019

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Όλοι την ξέρουμε, αλλά πόσοι την ακολουθούμε;
Για πρώτη φορά η Μεσογειακή Διατροφή αναδεικνύεται ως η καλύτερη διατροφή, με βάση μια αμερικανική κατάταξη η οποία ανέλυσε 41 διατροφικά προγράμματα.
Ανάμεσα στα προγράμματα αυτά, η Μεσογειακή Διατροφή κρίθηκε ως η καλύτερη για τη διατήρηση της υγείας αλλά και η πιο εύκολη στην εφαρμογή και τήρησή της.
Επιπλέον, κρίθηκε ως η καλύτερη διατροφή για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων καθώς και η καλύτερη για τους διαβητικούς ασθενείς.
Εδώ και πολλά χρόνια, πλήθος επιστημονικών δεδομένων δείχνουν πως η Μεσογειακή Διατροφή συμβάλλει στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων ενώ προστατεύει απέναντι στην άνοια, την κατάθλιψη και διάφορες μορφές καρκίνου. Ουσιαστικά, είναι η διατροφή που μακραίνει τη ζωή!
Ως γνωστόν, η Μεσογειακή Διατροφή περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά, όσπρια, προϊόντα ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά, ψάρι και κρέας σε μέτριες ποσότητες. Επίσης, βασίζεται στους απλούς τρόπους μαγειρέματος, χωρίς πολλά επεξεργασμένα συστατικά.
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, δεν είναι απλά ένα διατροφικό πρόγραμμα, είναι τρόπος ζωής, αφού ενθαρρύνει το φαγητό με παρέα και την ομαδική άθληση.
Η Μεσογειακή Διατροφή κέρδισε και μια ακόμη διάκριση: κρίθηκε ως καλύτερη δίαιτα για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς.
Για την κατάταξη των 41 διατροφικών προγραμμάτων, επιστρατεύθηκαν ειδικοί στην καρδιολογία, το διαβήτη, τη διαιτολογία – διατροφή, τη ψυχολογία και την παχυσαρκία, οι οποίοι μελέτησαν επιστημονικά δεδομένα για καθεμιά από τις διατροφές.
Τα προγράμματα κρίθηκαν σε επτά κατηγορίες: πόσο εύκολο είναι να τηρηθούν, πόσο πλήρη σε θρεπτικά στοιχεία είναι, πόσο αποτελεσματικά είναι στην πρόσκαιρη ή μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους, πόσο ασφαλή είναι και πόσο συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών.
Πηγή: CNN


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading