Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Αφράτοι κουραμπιέδες

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
500γρ. φρέσκο βούτυρο
80γρ. ζάχαρη
4 κρόκοι αυγού
1 σφηνοπότηρο κονιάκ
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και περασμένα ελαφρώς από μούλτι
500γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες

**********

Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε πάρα πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να γίνουν σχεδόν κρέμα.
Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο και σιγά-σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με το χέρι καλά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170οC (στο πάνω κάτω ή στον αέρα) και ψήνουμε για 25 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ταψί την άχνη με την βανίλια και περνάμε τους κουραμπιέδες μέσα από το μείγμα αμέσως μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο να είναι καυτοί.
Τους στρώνουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με την άχνη ξανά από πάνω.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading