Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Τα 5 tips μιας διατροφολόγου για τις ημέρες των εορτών!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κάπως δύσκολες όσον αφορά τη διατροφή μας και όλοι γνωρίζουμε πως θα φάμε αρκετά. Είναι κάτι που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο για αυτό ήρθε η ώρα να μάθεις μερικά μυστικά, πέντε στο σύνολο, για να αποφύγεις διάφορα δυσάρεστα συμπτώματα. Μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται και τα περιττά κιλά.
  1. Προστάτεψε το συκώτι σου! Λόγω της αυξημένης πρόσληψης αλκοόλ τις επόμενες ημέρες μην ξεχνάς να καταναλώνεις τροφές, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο ή οι αγκινάρες ενώ επιπροσθέτως χρειάζεται να αυξήσεις αρκετά την πρόσληψη νερού (περίπου στα 2 λίτρα ημερησίως).
  2. Προσοχή με τη ζάχαρη! Τα πολλά γλυκά και οι σοκολάτες καραδοκούν αυτές τις ημέρες αλλά μην ξεχνάς ότι η υπερκατανάλωση ζάχαρης συμβάλλει στην έκκριση ορμονών οι οποίες εν τέλει θα επηρεάσουν δυσμενώς τη διάθεσή σου.
  3. Να πίνεις πολύ νερό! Η έλλειψη νερού θα σε κάνει να αισθάνεσαι κουρασμένη, σωματικά και ψυχικά. Επίσης, δημιουργεί πονοκεφάλους αλλά και υπερκατανάλωση τροφής.
  4. Φτιάξε smoothies! Ξεκίνα, λοιπόν την ημέρα σου με υγιεινά και γευστικά smoothies ακόμα και αν η ημέρα καταλήξει να κλείσει όχι και τόσο υγιεινά…
  5. Κάνε το αίμα σου να ρέει! Μην ξεχνάς να γυμνάζεσαι τακτικά και στις γιορτές είτε αυτό σημαίνει περπάτημα, είτε βόλτα με το ποδήλατο, γιόγκα ή οποιαδήποτε μορφή άσκησης η οποία θα αυξήσει τον καρδιακό σου ρυθμό!
Καλές γιορτές!
queen.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading