Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Αυτές οι τροφές υπόσχονται να μας στείλουν μέχρι τα 100

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δώστε νόημα στην ευχή «να τα εκατοστήσεις», βάζοντας τις παρακάτω τροφές στο πιάτο.
Καρύδια
Είναι πλούσια σε μικροστοιχεία που κάνουν καλό στο σώμα και τον εγκέφαλο, με κύριο «ατού» τους τα καλά λιπαρά, που υποστηρίζουν το νευρικό μας σύστημα, αλλά και τα μέταλλα που μας παρέχουν. Προσθέστε ¼ του φλιτζανιού την ημέρα στο διατροφικό σας πλάνο.
Λεμόνια
Ίσως είναι η καλύτερη τροφή που μπορείτε να καταναλώσετε αν σας λείπει βιταμίνη C, αν είστε καπνιστής, αν θέλετε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας. Τα φλαβονοειδή των λεμονιών, μάλιστα, καταστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και συμβάλλουν στην πρόληψη πολλών ασθενειών, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρών.
Μπρόκολο
Αποτελεί εξαιρετικά πηγή βιταμίνης Κ, που βοηθά στο χτίσιμο γερών οστών και ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό, προκειμένου να καταπολεμά ασθένειες. Μαγειρέψτε το σωστά, προσθέστε το σε σαλάτες, κάντε το πουρέ και απολαύστε το. Φασόλια
Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, την οποία χρειάζεται ο οργανισμός μας για ενέργεια, αποκατάσταση των μυών, τόνωση μνήμης κ.ο.κ. Πέραν αυτού, μας παρέχουν και φυτικές ίνες, η οποίες βοηθούν στην υγεία του εντέρου, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στη συνολική μας υγεία.
Μαύρη σοκολάτα
Αντί για σοκολάτες γάλακτος με ξηρούς καρπούς, καραμέλα και άλλου τύπου γέμιση, προτιμήστε μια μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, η οποία είναι αντιοξειδωτική και σας φτιάχνει τη διάθεση.
Ντομάτες
Οι ντομάτες είναι άλλος ένας σύμμαχός σας κατά του καρκίνου, χάρη στην περιεκτικότητά τους στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, το οποίο μάλιστα αυξάνεται όταν είναι μαγειρεμένες. Σας παρέχουν και βιταμίνη C για ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, γι’ αυτό βάλτε τες στην καθημερινότητά σας. Σολομός
Εκτός από νόστιμος, είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη, απαραίτητη σε κάθε γεύμα. Ακόμη, σας παρέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία φροντίζουν για την υγεία της καρδιάς σας και του εγκεφάλου σας.
Αβοκάντο
Άλλη μια πηγή καλών λιπαρών, που καθιστούν το αβοκάντο το πιο υγιεινό φρούτο και σύμμαχο της καρδιάς. Μας παρέχει και αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, ενώ γενικότερα είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος.
Σκόρδο
Μπορεί να χαρίζει λίγο δυσάρεστη αναπνοή, αλλά έχει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση, κρατώντας τους βλαβερούς μικροοργανισμούς και τα παράσιτα μακριά. Μπόνους, η τόνωση της άμυνας του ανοσοποιητικού που προσφέρει και η νοστιμιά στο φαγητό. Μούρα
Φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα, σμέουρα, κράνα… Όλα τα μούρα είναι εξαιρετικές αντιοξειδωτικές επιλογές, πλούσια σε βιταμίνη C, με κάποια από αυτά, όπως το κράνμπερι να έχουν ιδιότητες και ως προς την υγεία του ουροποιητικού.
Σπανάκι
Είναι πλούσιο σε λουτεΐνη και η κατανάλωσή του προστατεύει το ανοσοποιητικό μας, τα μάτια και ωφελεί ιδιαιτέρως την υγεία της γυναίκας. Ο λόγος είναι ότι η λουτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ωορρηξία και την πιθανότητα εγκυμοσύνης.
Ελαιόλαδο
Ανάμεσα στα διαφορετικά είδη ελαίων που υπάρχουν, το ελαιόλαδο είναι το πιο ευεργετικό, πλούσιο σε καλά λιπαρά και φλαβονοειδή με αντιοξειδωτική δράση. Η κατανάλωσή του, κατά προτίμηση ωμό, αυξάνει την υγεία της καρδιάς και βοηθά στο χτίσιμο γερών οστών και ελαστικών αιμοφόρων αγγείων. Γιαούρτι
Είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία χρειαζόμαστε για την ισορροπία στη χλωρίδα του εντέρου και κατ’ επέκταση την υγεία του. Το γιαούρτι βοηθά επίσης στην καλύτερη πέψη, γι’ αυτό συνδυάστε το με φρούτα στο πρωινό και απολαύστε το.
Αυγά
Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και μας παρέχουν βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί επιστήμονες το παρομοιάζουν με το μητρικό γάλα.
clickatlife.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading