Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Δεν θα Πιστέψετε τι Μπορείτε να Κάνετε Μόνο με μια Παραμάνα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Μάθετε γιατί πρέπει να έχετε πάντα τουλάχιστον μία παραμάνα κρυμμένη στο σπίτι.
Πέρα από το απόλυτο σύμβολο του αγγλικού πανκ, η παραμάνα σας βοηθά να κρατήσετε τα σκισμένα ρούχα στη θέση τους ή σας να προσαρμόσετε το μήκος του στριφώματος στα ρούχα σας. Αυτό που, ίσως, δεν γνωρίζετε είναι ότι συχνά η παραμάνα αποτελεί την καλύτερη λύση σε διάφορα προβλήματα που ανακύπτουν στο σπίτι - αλλά και έξω από αυτό. Αν σας εξάψαμε τη φαντασία, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε 7 έξυπνες χρήσεις της παραμάνας που ενδεχομένως να αγνοείτε.
Κουμπώστε το φόρεμά σας Αν δεν φτάνετε το φερμουάρ σε κάποιο από τα ρούχα σας, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό το μικρό τρικ για να καταφέρετε να το κλείσετε: περάστε μια παραμάνα στο φερμουάρ και από αυτήν περάστε ένα μεγάλο κομμάτι οδοντικό νήμα. Αυτός ο αυτοσχέδιος μηχανισμός θα σας βοηθήσει να κουμπώσετε το φόρεμα σας εύκολα και γρήγορα και, μάλιστα, χωρίς να κολλήσει πουθενά το φερμουάρ.
Μην υποχρεώνεστε στον καθένα! Φτάνει μια παραμάνα και λίγο οδοντικό νήμα για να κουμπώσετε εύκολα το φερμουάρ στην πλάτη σας.
Αφαιρέστε υπολείμματα τροφών Χρησιμοποιήστε μια παραμάνα για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφών που επιμένουν... να παραμένουν κολλημένα στις εσοχές του πολτοποιητή τροφών, του τρίφτη ή της πρέσας για το σκόρδο.
Στερεώστε το ριχτάρι σας Αν μόλις αγοράσατε ένα ριχτάρι και σας εκνευρίζει που συνέχεια φεύγει από τη θέση του, χρησιμοποιήστε μερικές παραμάνες. Βάλτε τις παραμάνες σε στρατηγικά σημεία και το ριχτάρι σας δεν πρόκειται να ξαναγλυστρίσει.
Προστατέψτε την τσάντα σας και τα πολύτιμα αντικείμενα που μεταφέρετε σε αυτήν (πχ. πορτοφόλι, laptop) από τα ξένα χέρια στο μετρό ή στον δρόμο, περνώντας μια παραμάνα μέσα από το φερμουάρ της και καρφιτσώνοντας την στο λουρί ή το ύφασμα της τσάντας. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνετε το άνοιγμα της τσάντας σας... δύσκολη υπόθεση.
Διακοσμήστε με πιάτα τον τοίχο σας Κολλήστε στο πίσω μέρος ενός πιάτου την άκρη μιας παραμάνας και μόλις στεγνώσει καλά η κόλλα κρεμάστε το πιάτο στον τοίχο στο σημείο που έχετε τοποθετήσει ένα καρφί. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα πιάτα και δημιουργήστε μια όμορφη gallery.
Φτιάξτε μια gallery με πιάτα χρησιμοποιώντας παραμάνες.
Φτιάξτε μια gallery με πιάτα χρησιμοποιώντας παραμάνες για να τα κρεμάσετε στον τοίχο σας.
Δώστε στιλ στα ρούχα σας Αν έχετε κάποιο παλιό μονόχρωμο t-shirt  που έχετε βαρεθεί μπορείτε εύκολα να το ανανεώσετε χρησιμοποιώντας παραμάνες. Το punk style είναι πολύ της μόδας φέτος και κανείς δεν πρόκειται να σας κοιτάξει περίεργα αν βάλετε μερικές παραμάνες στην μπλούζα σας ή αν δημιουργήσετε μερικά σκισίματα.
Ανανεώστε το κεφαλάρι σας Αν το κεφαλάρι του κρεβατιού σας σάς προκαλεί χασμουρητά, δεν έχετε παρά να το καλύψετε με ένα κομμάτι ύφασμα της επιλογής σας (για ένα ρετρό και ποπ look, ανατρέξτε σε φλοράλ μοτίβα) και να το στερεώσετε πάνω στο ήδη υπάρχον έπιπλο χρησιμοποιώντας παραμάνες. Τα καλά νέα; Όταν βαρεθείτε το νέο σας κεφαλάρι, μπορείτε να το αλλάξετε εύκολα κι άμεσα!

Ο απόλυτος σύμμαχος για την ανανέωση του υπνοδωματίου σας δεν είναι άλλος από μια παραμάνα!
Ο απόλυτος σύμμαχος για την ανανέωση του υπνοδωματίου σας δεν είναι άλλος από μια παραμάνα!
Πολεμήστε τον στατικό ηλεκτρισμό Σας την σπάει όταν τα ρούχα σας, οι πετσέτες ή τα ριχτάρια σας κολλάνε μεταξύ τους; Οι αλλαγές στη θερμοκρασία, το ύφασμα των ρούχων και η υγρασία είναι μόνο μερικές από τις αιτίες δημιουργίας στατικού ηλεκτρισμού. Τα καλά νεά είναι ότι αρκεί μια παραμάνα για να τον αντιμετωπίσετε: απλά στερεώστε την στο στρίφωμα των ρούχων σας ή στην άκρη της κουβέρτας σας και αποχαιρετίστε οριστικά τον στατικό ηλεκτρισμό.
Για να μην χάνετε τις κάλτσες σας μετά το πλύσιμο, δεν έχετε παρά να περάσετε μια παραμάνα από κάθε ζευγάρι όταν τις βάζετε στο καλάθι για τα άπλυτα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε έτσι τις κάλτσες σας στο πλυντήριο και να αφαιρέστε την παραμάνα μόνο κατά το άπλωμα.
Ενώστε τις κάλτσες ανά ζεύγος για να μην χαθούν στο πλύσιμο.
Ενώστε τις κάλτσες ανά ζεύγος για να μην χαθούν στο πλύσιμο.

Το κορδόνι της μπλούζας, του πουλόβερ και της ζακέτας σας εγκλωβίστηκε στα έγκατα του ρούχου σας; Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να νευριάσετε. Αρκεί μια παραμάνα και λίγη ψυχραιμία για να καταφέρετε να το απεγκλωβίσετε με επιτυχία! Παρακoλουθήστε το παρακάτω βίντεο και δείτε πως θα φέρετε το κορδόνι σας πάλι στο... φως!
spirossoulis.com 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading