Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Η Συρία πόνταρε στην Ρωσία και διαμελίζεται όπως η Γιουγκοσλαβία!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Για να δούμε την συνολική εικόνα στην Συρία θα πρέπει να θυμηθούμε ότι πριν από λίγες ήμερες ο ΓΓ γραμματέας του ΝΑΤΟ εξέφρασε την  ευγνωμοσύνη  του προς την Τουρκία. Η  χώρα αυτή πολεμώντας Κούρδους στόχευσε να αρπάξει τμήμα της Συρίας  η οποία ειναι Σύμμαχος με την Ρωσία.
Μάλιστα αποκάλεσε την Τουρκία πολύτιμο σύμμαχο.
Τόσο η έλευση όσο και οι δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ το συγκεκριμένο χρονικό διαστημα ήταν το «ελευθέρας» που ήθελαν οι Τούρκοι για να αρπάξουν την Αφρίν. Η ευγνωμοσύνη του ΓΓ του ΝΑΤΟ ήταν προς την Τουρκία, την δεύτερη στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ- που πολεμούσε  με στόχο να διαμελίσει την  σύμμαχο  της Ρωσίας όπως και έγινε.
Το Stratfor αναφέρει σε ανάλυσή του ότι “Μετά από πάνω από 50 ημέρες, ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ εντέλει επιβάλλει το υπέρτερο μέγεθός του στην επίθεση κατά της Αφρίν. […]
Η όποια επιτυχία στις επιχειρήσεις στην Αφρίν πιθανότατα θα ενθαρρύνει την Αγκυρα να αναλάβει περαιτέρω στρατιωτική δράση για να εδραιώσει τη θέση της στην περιοχή και να αποτρέψει το YPG από το να επεκτείνει την επιρροή και τα εδάφη του, ακόμα και αν αυτό βάλει την Τουρκία σε τροχιά σύγκρουσης με άλλες χώρες που έχουν συμφέροντα στην περιοχή.
Για την συμπεριφορα της  Τουρκίας ή την ακεραιότητα  της  Συρίας δεν ακούστηκε ούτε λέξη από την Ρωσία και δεν θα ακουστεί.  Όπως  δεν ακούστηκε για την πολιορκία της  Αφριν ούτε για την επιχείρηση Κλάδος Ελιάς.
Η Ρωσία κοιτώντας όπως πάντα μόνο τα συμφέροντα που αρχίζουν και τελειώνουν στο σεβασμό της παρουσίας της στην Αν. Μεσογειο, ξέχασε την σύμμαχο της Συρία και δεν αντέδρασε στον διαμελισμό της από το δεύτερο στρατό του ΝΑΤΟ.
Δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αλλάξει στάση τώρα η Ρωσία η οποία έχει έρθει ήδη σε μεγάλες συμφωνίες με την Τουρκία ακομη και για την αγορά οπλικών συστημάτων.
Με αυτές τις συμφωνίες ο Ερντογάν περνάει καμήλες από την μύτη της βελόνας.  Μπλοκάρει πιθανή ρωσική αντίδραση με αγορές και δρώντας ως αιχμή του δόρατος αρπάζει την Αφριν  από την Συρία με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ.
Με την διεθνη κοινότητα να κοιτάει παραλυμένη.
Τελικά η Συρία που πονταρε στην Ρωσία θα καταλήξει διαμελισμένη σε δυτικά προτεκτοράτα και ζώνες επιρροής  όπως η Γιουγκοσλαβία.  Αυτός ο διαμελισμός  ειναι το δυτικό σχέδιο και είναι σε εξέλιξη και η Ρωσία δεν μπορεί να τον αποτρέψει.
Οι μάχες που δίνονται  στην Αν.  Γουτα ειναι για το κομμάτι που θα κρατήσει ο Ασαντ.
Οι μάχες που δίνονται στα σύνορα με την Τουρκία ειναι για το κομμάτι  -όσο μπορέσουν- να κρατήσουν οι Κούρδοι!
Όμως αυτός ο άτυπος πόλεμος Ρωσίας-ΗΠΑ, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, θα μεταφερθεί σε κάποιο άλλο σημείο του πλανητη, όπου κάποιοι παλαβοί θα το παίξουν ρωσόφιλοι, ενώ οι  καλόγεροι και οι προφήτες τους θα περιμένουν το ξανθό γένος και τον Μόσκοβο  να έρθει να τους βοηθήσει.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading