Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

8 Πράγματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά χωρίς χρήματα!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Τα χρήματα είναι ευρέως γνωστό ότι δεν φέρνουν την ευτυχία! Σίγουρα μπορούν να σου εξασφαλίσουν μια πιο άνετη ζωή, αλλά μπορείς να κάνεις πράγματα χωρίς χρήματα στην καθημερινή σου ζωή, που θα την ομορφύνουν και θα της δώσουν χρώμα και ένταση.
Από δραστηριότητες που θα σε αναζωογονήσουν και συναναστροφή με φίλους, μέχρι συμμετοχή σε δρώμενα του Δήμου σου και όχι μόνο, μπορείς να ασχοληθείς με πολλά διαφορετικά πράγματα σε μια μέρα, χωρίς να ξοδέψεις δραχμή (ή ευρώ καλύτερα, για να είμαστε πιο σωστοί).

Ποιες είναι οι 8 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις χωρίς χρήματα!

1) Επίσκεψη σε μια βιβλιοθήκη


Ακόμα και αν δεν θεωρείσαι τύπος του διαβάσματος, αν επισκεφτείς την τοπική βιβλιοθήκη να είσαι σίγουρη πως θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα βιβλία, από μυθιστορήματα και βιβλία αυτογνωσίας μέχρι τσελεμεντέδες και ταξιδιωτικούς οδηγούς, όλα μπορεί να σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα και ενδιαφέροντα. Άλλωστε, να κρατάς σε εγρήγορση το μυαλό σου, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

2) Δραστηριότητες στο Δήμο

Αν σου αρέσουν τα εικαστικά, οι χειροτεχνίες, τα αθλήματα και οι κοινωνικές συναναστροφές, μπορείς να επιλέξεις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο σου. Μπορεί να βρεις εικαστικά μαθήματα, μαθήματα ραπτικής/πλεξίματος, μέχρι αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες θα σε βοηθήσουν να ξεφύγεις από την καθημερινή ρουτίνα και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους.

3) Στο σπίτι σου με φίλους

Τι καλύτερο από μια βραδιά στο σπίτι με καλούς φίλους; Μπορεί ο καθένας να φέρει από ένα σνακ και να καθίσετε να παίξετε κάποιο παιχνίδια, να δείτε ταινία ή απλά να πείτε να νέα σας. Σίγουρα, θα περάσετε υπέροχα και θα ξεσκάσετε από τις καθημερινές σας ασχολίες.

4) Επίσκεψη σε φιλικά πρόσωπα

Μια επίσκεψη σε φιλικά πρόσωπα θα σας δώσει ενέργεια και σίγουρα θα ενέχει διασκέδαση και γέλιο. Μπορείτε να φτιάξετε ένα σνακ ή ένα επιδόρπιο από το σπίτι και να το προσφέρεται. Δεν θα κοστίσει πολύ και σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους φίλους σας.

5) Βόλτες

Όταν έχει λιακάδα, η βόλτα μπορεί να καθαρίσει τις σκέψεις σου, να σου δώσει το απαιτούμενο καθαρό οξυγόνο για να ανανεωθείς ψυχικά και να σε εφοδιάσει με όμορφες σκηνές. Αν έχεις και παρέα ακόμα καλύτερα καθώς περνάει εύκολα η ώρα. Διαφορετικά, πάρε το mp3 σου και ταξίδεψε με τα αγαπημένα σου τραγούδια, ξεχνώντας τις έγνοιες σου.

6) Γνώρισε νέες περιοχές με φίλους σου

Αν δεν έχετε μεγάλο budget, πάρτε το ποδήλατο ή το αστικό και γνωρίστε νέες περιοχές της πόλης σας. Πάτε μια βόλτα δυτικά ή ανατολικά και βρείτε νέα ενδιαφέροντα.

7) Πάρε το ποδήλατο

Το ποδήλατο είναι ο πιο εύκολος και ανέξοδος τρόπος να μετακινηθείς σε μια πόλη, εφόσον φυσικά υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Κάνε βόλτες με το ποδήλατο και σίγουρα η ώρα σου θα περάσει δημιουργικά. Μπορείς να δεις εδώ 10 καλοί λόγοι για να αρχίσετε το ποδήλατο.

8) Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα

mathisi
Τα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα είναι ο καλύτερος τρόπος να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να βρεθείς σε καινούργια μονοπάτια, είτε αυτά έχουν να κάνουν με μια δεξιότητα ή γενικότερες γνώσεις όπως στο mathesis, το οποίο είναι μια εξαιρετική σελίδα εκμάθησης από την οποία μπορεί να λάβεις και δωρεάν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

Οι δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις χωρίς χρήματα, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από αυτές που κάνεις ξοδεύοντας τα. Είναι εξίσου δημιουργικές, μπορούν να σου προφέρουν την ίδια ή και μεγαλύτερη ευχαρίστηση και σίγουρα είναι ένας τρόπος να εξοικονομήσεις χρήματα για άλλα πράγματα που σε ενδιαφέρουν.
 ediva.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading