Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Το superfood του 2018 που έχουμε σε αφθονία στην Ελλάδα (pics)

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το 2018, ανήκει στο ελληνικότατο και πεντανόστιμο σύκο μας. Σύμφωνα με την Firmenich, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των αρωμάτων και της γέυσης, αναμένεται να είναι η επόμενη αγαπημένη υπερτροφή των foodies παγκοσμίως. To ελβετικό brand μάλιστα έχει δώσει στο νοστιμότατο φρούτο τον τίτλο της «Γεύσης της Χρονιάς», αφού σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Chris Millington, η παραγωγή προϊόντων με γεύση σύκου αυξήθηκε κατά περισσότερο από 80% μεταξύ 2012 και 2016. «Η γεύση αυτή έχει γίνει απίστευτα δημοφιλής», λέει χαρακτηριστικά.
Δείτε μερικούς από τους λόγους που το κάνουν υπερτροφή της χρονιάς: Συντηρείται εύκολα. Βοηθά τον οργανισμό να διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα το pH του, ενισχύει την προσπάθεια απώλειας βάρους και λίπους, μειώνει την ανάγκη για το σχηματισμό καινούριων λιποκυττάρων, ενισχύοντας παράλληλα το μεταβολισμό. Επιπλέον, αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών με τις κυριότερες την Α, Β1 και Β2, αλλά και άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο, κάλιο, αντιοξειδωτικά, Ω3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες. Άσε που είναι φυσικά απίστευτα γλυκό, που σημαίνει ότι είναι πεντανόστιμο και ιδανικό για ένα θρεπτικό και light επιδόρπιο.
Εκτός από τα ωφέλη για τον οργανισμό μας, το ατού του είναι ότι μπορεί να μαγειρευτεί με δεκάδες τρόπους, πχ. να γίνει μαρμελάδα, να γίνει σάλτσα, να αποξηρανθεί. 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading