Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Τι κινδύνους κρύβουν τα δείγματα καλλυντικών

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Όποιος έχει βρεθεί σε κατάστημα με καλλυντικά, έχει δει τι πανικός επικρατεί στα γυναικεία καλλυντικά, πόσο ενθουσιασμό δείχνουν οι γυναίκες καταναλωτές να δοκιμάσουν ότι καινούργιο έχει να προτείνει η βιομηχανία της ομορφιάς.
Οι γιατροί όμως μετά από δείγματα που επεξεργάστηκαν στο εργαστήριο, διαπίστωσαν ότι μέσα από τα δωρεάν δείγματα, που δοκιμάζουν οι γυναίκες, μπορούν να μεταφερθούν ασθένειες, επίκινδυνες για την υγεία μας.
Συγκεκριμένα βρήκαν ότι το 43% των eyeliners και της μάσκαρα περιέχουν μολυσματικές ουσίες. Ο έρπης είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος, με τη σαλμονέλα να έρχεται δεύτερη.
Το κραγιόν μπορεί να μεταφέρει μέσω σάλιου από τη κοινή γρίπη, μέχρι το e.coli, καθώς και διάφορα άλλα βακτήρια. Οι μικροβιολόγοι προειδοποιούν ότι η χρήση δειγμάτων που δοκιμάζουν οι γυναίκες είναι εξίσου επικίνδυνη με το να μοιράζεσαι μια οδοντόβουρτσα ή χρησιμοποιήμενο χαρτομάντηλο.
Με μικρότερη συχνότητα παρατηρείται μετάδοση στρεπτόκοκκου. Επίσης προιόντα που πρέπει να αποφεύγεις να μοιράζεσαι είναι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, lipgloss, και όλα τα πινέλα.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading