Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Το Viaje Fantástico στην Αβάνα της Κούβας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Κανείς δεν ξέρει το νόημα πίσω από το γιγάντιο άγαλμα μιας γυμνής γυναίκας που κρατάει ένα πιρούνι και είναι καβάλα σε έναν κόκορα

Υπάρχει ένα παράξενο, ορειχάλκινο άγαλμα στην Plaza Vieja της Αβάνας. Μια γυμνή γυναίκα κάθεται πάνω σε έναν μεγάλο, φτερωτό κόκορα ενώ στα πόδια της φοράει γόβες και στον δεξιό ώμο της ακουμπάει ένα μεγάλο πιρούνι. Ο κόκορας, πολύ στωικός, κοιτάζει μπροστά.

Κανείς δεν ξέρει το νόημα πίσω από το αινιγματικό γλυπτό που ονομάζεται Viaje Fantástico, που στα ισπανικά σημαίνει "φανταστικό ταξίδι". Όπως αναφέρουν ορισμένες θεωρίες στο διαδίκτυο, το γλυπτό μπορεί να έχει μια σεξουαλική έννοια, μιας και ο κόκορας συνδέεται με τα αρσενικά γεννητικά όργανα. Ή, στην τελική, μπορεί απλώς να είναι μια μορφή της φαντασίας του γλύπτη και δεν έχει κανένα μεγαλύτερο συμβολισμό.


Ο Κουβανός, ζωγράφος, γλύπτης και εικονογράφος Roberto Fabelo, εγκατέστησε το γλυπτό στην Plaza Vieja το 2012 χωρίς κάποια εξήγηση ή πινακίδα. Ο καλλιτέχνης, ο οποίος κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Τέχνης το 2004, παρουσιάζει συχνά γυμνές γυναίκες με πουλιά στο έργο του.

από: atlas obscura

3otiko 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading