Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Τοποθεσίες στον κόσμο όπου απαγορεύεται η πρόσβαση!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Οι λάτρεις του ταξιδιού γνωρίζουν καλά όλα τα σημαντικά αξιοθέατα που προσφέρουν οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί αυτά τα μέρη για να τα δει με τα μάτια του. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες γωνιές της γης, σημεία που για κάποιους λόγους παραμένουν απαγορευμένα σε στους επισκέπτες.
The Kofuns, Ιαπωνία
Αυτά τα τεχνητά νησιά είναι οι αρχαίοι τόποι ταφής των μελών της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορούν να τα επισκεφθούν αρχαιολόγοι, αλλά μόνο με την άδεια του αυτοκρατορικού δικαστηρίου.
North Sentinel Island, Ινδίαperierga.gr - Τοποθεσίες στον κόσμο όπου απαγορεύεται η πρόσβαση!
Οι ντόπιοι που ζουν στο νησί προστατεύουν τη γη τους από τους ξένους. Έτσι, για την ασφάλεια των τουριστών, οι ινδικές αρχές απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να πλησιάσει την τοποθεσία.
Περιοχή 51, ΗΠΑperierga.gr - Τοποθεσίες στον κόσμο όπου απαγορεύεται η πρόσβαση!
Η ύπαρξη αυτής της εξαιρετικά μυστικής εγκατάστασης επιβεβαιώθηκε επισήμως από την αμερικανική κυβέρνηση το 2013. Σύμφωνα με τα μερικώς αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, πρόκειται μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ όπου αναπτύσσονται και δοκιμάζονται αεροσκάφη επόμενης γενιάς.
Εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Σιών, Αιθιοπίαperierga.gr - Τοποθεσίες στον κόσμο όπου απαγορεύεται η πρόσβαση!
Ένα ειδικά χτισμένο παρεκκλήσι στεγάζει τον πιο ιερό θησαυρό της εκκλησίας: την Κιβωτό της Διαθήκης. Ο κηδεμόνας της Κιβωτού -ο μόνος που έχει πρόσβαση στο λείψανο- απαγορεύεται να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις της εκκλησίας.
Νησί Kaho’olawe, ΗΠΑperierga.gr - Τοποθεσίες στον κόσμο όπου απαγορεύεται η πρόσβαση!
Σε όλη την ιστορία του, αυτό το άγονο νησί αποτελούσε τόπο θρησκευτικών τελετουργιών και τόπο εκπαίδευσης του Αμερικανικού Ναυτικού. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να το επισκεφθείτε είναι να συμμετάσχετε σε μία από τις εθελοντικές ομάδες που εργάζονται για την αποκατάσταση του τοπικού περιβάλλοντος.
British Telecom Tower, Ηνωμένο Βασίλειοperierga.gr - Τοποθεσίες στον κόσμο όπου απαγορεύεται η πρόσβαση!
Μετά από ένα περιστατικό έκρηξης μέσα στον πύργο, το περιστρεφόμενο εστιατόριο και το κατάστρωμα παρατήρησης παραμένουν κλειστά για το κοινό.
Ise Grand Shrine, Ιαπωνίαperierga.gr - Τοποθεσίες στον κόσμο όπου απαγορεύεται η πρόσβαση!
Η τοποθεσία είναι προσβάσιμη μόνο από ιερείς και μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να θαυμάζουν τις στέγες των ιερών πίσω από τις περιφράξεις.
Sable Island, Καναδάςperierga.gr - Τοποθεσίες στον κόσμο όπου απαγορεύεται η πρόσβαση!
Βρίσκεται στον Ατλαντικό και αυτό το παραθαλάσσιο νησάκι έχει πληθυσμό μικρότερο από 30 άτομα, αποτελώντας ένα πραγματικό νεκροταφείο βυθισμένων πλοίων. Λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών του, το Sable έχει χαρακτηριστεί φυσικό απόθεμα. Για να το επισκεφθείτε, πρέπει να γράψετε μια αναφορά στην κυβέρνηση του Καναδά, εξηγώντας την αναγκαιότητα του ταξιδιού.
Pionen Data Center, Σουηδίαperierga.gr - Τοποθεσίες στον κόσμο όπου απαγορεύεται η πρόσβαση!
Χτισμένο στη Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αυτό το πυρηνικό καταφύγιο μετατράπηκε πρόσφατα σε ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα γραφείων για μια σουηδική εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου. Εδώ, σε βάθος 33 μέτρων και κρυμμένο πίσω από χοντρές πόρτες αποθηκεύονται οι πληροφορίες που ανήκουν σε πολλές διάσημες ιστοσελίδες.
Lascaux Cave, Γαλλίαperierga.gr - Τοποθεσίες στον κόσμο όπου απαγορεύεται η πρόσβαση!
Για να διατηρηθούν οι μοναδικές προϊστορικές ζωγραφιές του σπηλαίου, η είσοδος στο Lascaux απαγορεύεται πλέον για τους τουρίστες μετά από 15 χρόνια απεριόριστης πρόσβασης.
Mount Rushmore Hall of Records, ΗΠΑperierga.gr - Τοποθεσίες στον κόσμο όπου απαγορεύεται η πρόσβαση!
Εκτός από τα περίφημα γιγαντιαία ανάγλυφα των μεγαλύτερων Αμερικανών προέδρων, το Mount Rushmore έχει άλλο ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό: ένα μυστικό δωμάτιο κατασκευασμένο βαθιά μέσα στο βράχο. Πρόκειται για μια χρονοκάψουλα που περιέχει αντίγραφα των σημαντικότερων ιστορικών εγγράφων της χώρας.
perierga.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading