Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Η "χαζομάρα" που στέρησε από μια Αμερικάνικη ταινία να γυριστεί στην Ελλάδα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η Ελλάδα μέσα σε όλα τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει, συνεχίζει να… κλωτσάει πολλές μεγάλες ευκαιρίες και μια από αυτές είναι σίγουρα ότι δεν δέχεται να γυριστούν σε αυτές ξένες παραγωγές, όπως έγινε για μια ακόμα φορά.
Όπως έγινε γνωστό το sequel δεν θα γυριστεί στην Ελλάδα, αλλά στην «ανεβασμένη» τα τελευταία χρόνια Κροατία (το ίδιο και με το Game Of Thrones και όχι μόνο), μιας και η κλασική Ελληνική νοοτροπία και γραφειοκρατία, στέρησε μια ακόμα μεγάλη Αμερικάνική ταινία (σαν παραγωγή) από την χώρα μας.
Μπορεί η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Αριστείδης Μπαλτάς να δεσμεύτηκαν πως το Film Comission Office, θα δώσει την λύση ωστόσο η κατάσταση (που μόνο πρωτόγνωρη δεν είναι δυστυχώς) έκανε τους παραγωγούς του Mamma Mia, να αποχωρήσουν.
Συγκεκριμένα με τις κωλυσιεργίες και την γραφειοκρατία που χρειάζονταν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απήυδισαν και αναγκάστηκαν να φύγουν από την χώρα μας με προοτισμό την Κροατία, που έχει όλα όσα επιθυμούν, αφήνοντας τις υπέροχες Ελληνικές παραλίες στην άκρη.
Μπορεί φαινομενικά μερικοί να θεωρούν πως δεν υπάρχει ζημιά για την χώρα, μιας και ήδη ο τουρισμός είναι στα ύψη, αλλά η μεγάλη διαφήμιση που θα γινόταν, τα πολλά χρήματα που θα έμπαιναν στην αγορά, οι δημοφιλείς ηθοποιοί και πολλά ακόμα, κάνουν ακόμα πιο μεγάλη την ευκαιρία που χάθηκε.
Ο Σπύρος Ν. Ταραβήρας, σκηνοθέτης παραγωγός, επικαλούμενος αξιόπιστη πηγή από το Χόλιγουντ, ανέφερε τα εξής: «Η χώρα μας δεν διαθέτει Film Comission Office, που να λειτουργεί στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, παρότι το νομικό πλαίσιο υπάρχει εδώ κ πάρα πολλά χρόνια και ακόμα χειρότερα δεν διαθέτει καν νόμο για φοροεκπτώσεις/ φοροεπιστροφές, όπως διαθέτουν όλες οι χώρες της ΕΕ, ακόμα και οι μικρότερες, όπως Μάλτα, Ουγγαρία, Κροατία ή η Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία. [Ο δικός τους νόμος] προσφέρει από 25%-30% έκπτωση στους αλλοδαπούς παραγωγούς, οι οποίοι επενδύουν (=κάνουν γυρίσματα) σε αυτές. ΌΝΕΙΔΟΣ να διαφεύγουν για τη χώρα πόροι εκατομμυρίων € και τεχνογνωσία για τους Έλληνες κινηματογραφιστές, συνεργεία κλπ.»
Η ταινία θα έχει τον τίτλο Mamma Mia: Here We Go Again!,  θα έχει τραγούδια των ABBA που δεν υπήρξαν στην πρώτη ταινία και αρκετές εκπλήξεις με τον σεναριογράφο Ol Parker του The Best Exotic Marigold Hotel, να έχει ανακοινωθεί και ημερομηνία να είναι στις 20 Ιουλίου 2018.
Η πρώτη ταινία Mamma Mia είχε ως πρωταγωνιστές τους Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Dominic Cooper, Amanda Seyfried, Christine Baranski, κ.α., ωστόσο δεν ξέρουμε ποιοι θα επιστρέψουν στο sequel.
Η υπόθεση ήταν η εξής: Διαβάζοντας το ημερολόγιο της μητέρας της, η Σόφι ανακαλύπτει ότι έχει τρεις… πιθανούς μπαμπάδες. Με αφορμή τον επικείμενο γάμο της, αποφασίζει να τους καλέσει κρυφά από τη μαμά της. Κι εκείνοι, είκοσι χρόνια μετά, καταφθάνουν στο ηλιόλουστο ελληνικό νησί όπου θα τελεστεί το μυστήριο.
cineramen.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading