Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

10 λόγοι για να βάλετε τα μανιτάρια στη διατροφή σας!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

  1. Είναι φτωχά σε θερμίδες, λίπος, χοληστερόλη και αλάτι, παρέχοντας έτσι γεύση στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.
  2. Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως της ριβοφλαβίνης που χρειαζόμαστε για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, του παντοθενικού οξέος για το νευρικό σύστημα και της νιασίνης για υγιές δέρμα και πεπτικό σύστημα.
  3. Είναι πλούσια σε σελήνιο, που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό προστατεύοντας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο, ενώ προσφέρει και αντιγηραντική και ανοσοπροστατευτική δράση.
  4. Περιέχουν υψηλά επίπεδα εργοθειονίνης, ενός αντιοξειδωτικού που μπορούμε να προσλάβουμε μόνο από τα μανιτάρια, καθώς είναι οι μόνοι οργανισμοί που μπορούν να το συνθέσουν.
  5. Μια μερίδα μπορεί να καλύψει έως και 10% των ημερήσιων αναγκών μας σε κάλιο, που είναι απαραίτητο για την ισορροπία των υγρών και των μετάλλων στον οργανισμό.
  6. Αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα ότι τα φυτικά τρόφιμα είναι φτωχά σε βιταμίνη D, καθώς περιέχουν την προβιταμίνη D2 η οποία υποστηρίζει το σκελετικό μας σύστημα.
  7. Τα υψηλά επίπεδα πολυφαινολών και καροτενοειδών που περιέχουν συμβάλλουν στην αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους.
  8. Οι β-γλυκάνες και οι λεκτίνες των μανιταριών παρουσιάζουν αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες.
  9. Ως καλή πηγή πρωτεϊνών με λίγες θερμίδες, προσφέρουν κορεσμό και μπορούν να ενσωματωθούν σε πολλές συνταγές αυξάνοντας τη διατροφική αξία των γευμάτων.
  10. Προσφέρουν σημαντικά επίπεδα φυτικών ινών, που στηρίζουν την υγεία του πεπτικού μας συστήματος.
10 logoi manhtaria mednutrition.gr




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading