Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: O Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχτεί τη μετατροπή της Ελλάδας σε ευρωπαϊκή αποικία

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF«O Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχτεί τη μετατροπή της Ελλάδας σε ευρωπαϊκή αποικία και μάλιστα την 25η Μαρτίου, δηλαδή ανήμερα της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821», επισήμανε σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σήμερα 15/3/2017 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατά τη συζήτηση για την περίφημη επικείμενη Δήλωση της Ρώμης «οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται την 25η Μαρτίου στη Ρώμη για να γιορτάσουν τα εξηντάχρονα  της ΕΟΚ.  Καλούνται σε μια φάση κρίσης νομιμοποίησης της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να ενδυναμώσει την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη οδήγησε στην οικονομική απόκλιση μεταξύ Ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου. Οδήγησε στον διαχωρισμό ανάμεσα σε κράτη μέλη της Ένωσης που είναι δήθεν δανειστές και δήθεν οφειλέτες».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Έτσι η Ευρώπη των κρατών και των λαών, η Ευρώπη των πατρίδων έχει μετατραπεί πλέον σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση των δανειστών. Σε μία Ένωση στην οποία τα κράτη έχουν χάσει την ισοτιμία τους. Σε μια Ένωση όπου τα κράτη δήθεν οφειλέτες έχουν μετατραπεί σε σύγχρονες αποικίες».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Αυτή λοιπόν την οικονομική και πολιτική ανισοτιμία στο πλαίσιο της Γερμανικής Ευρώπης έρχεται να θεσμοθετήσει η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων  που οι ηγέτες της ΕΕ θέλουν να επικυρώσουν την 25η Μαρτίου στη Ρώμη. Όμως, ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχτεί τη μετατροπή της Ελλάδας σε ευρωπαϊκή αποικία και μάλιστα την 25η Μαρτίου, δηλαδή ανήμερα της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading