Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Πέντε μυστηριώδεις εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες που υπάρχουν στο Google Maps [Βίντεο]

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Στο Google Earth και το Google Maps, ως γνωστόν, μπορεί να βρει κανείς…περίεργα μέρη, που κατά καιρούς έχουν πυροδοτήσει συνωμοσιολογικές θύελλες.
Ωστόσο, πέρα από τη σφαίρα των θεωριών συνωμοσίας και των κάθε είδους εικασιών, υπάρχουν κάποιες τοποθεσίες που είναι πραγματικά ανατριχιαστικές και μυστηριώδεις.
Το κανάλι Dark 5 του YouTube παρουσιάζει πέντε εξ αυτών σε βίντεό του:
H «Πόλη των UFO» στο Σάντσι: Το «Sanzhi Pod City» ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια του 1978 για τη δημιουργία ενός «φουτουριστικού» τουριστικού θερέτρου στην Ταϊβάν. Οι εργασίες στα περισσότερα από τα οικήματα, σχήματος που θυμίζει UFO, σταμάτησαν μετά από μια σειρά θανάτων που τρόμαξαν τους επενδυτές. Κάποιοι δεισιδαίμονες ντόπιοι μιλούν για κατάρα που έπεσε στην περιοχή μετά την καταστροφή ενός γλυπτού που απεικόνιζε έναν δράκο. Άλλες φήμες μιλούν για αυτοκτονίες μετά από θεάσεις φαντασμάτων, τάφους Ολλανδών στρατιωτών κ.α.
Νοσοκομείο Χοβρίνσκαγια: Οι εργασίες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο της Μόσχας άρχισαν το 1980 και σταμάτησαν απότομα το 1985. Το ημιτελές κτίριο, δυναμικού 1.300 κλινών, είναι σήμερα καλυμμένο με γκραφίτι και ερειπωμένο. Κάποιες φήμες λένε ότι η αστυνομία σκότωσε μια οργάνωση σατανιστών που εγκληματούσε στον χώρο, κάνοντας θυσίες, το 1990. Στο νοσοκομείο σήμερα καταφεύγουν ναρκομανείς, άστεγοι, εγκληματίες κ.α.
Μολοντιοζνάγια: Παγωμένη στον χρόνο, στις ακτές της «Θάλασσας των Κοσμοναυτών» στην Ανταρκτική βρίσκεται ο εγκαταλελειμμένος σοβιετικός ερευνητικός σταθμός της Μολοντιοζνάγια, όπου βρίσκεται και ένα μικρό νεκροταφείο αεροσκαφών. Εκεί επίσης συνετρίβη και αεροσκάφος της Aeroflot το 1979.
Το «σινεμά στο τέλος του κόσμου», στην Αίγυπτο: Καταμεσής στην έρημο της χερσονήσου του Σινά, στην Αίγυπτο, υπήρχε ένα μυστηριώδες ανοιχτό σινεμά, που φέρεται να κατασκευάστηκε κατά τις αρχές της χιλιετίας και είναι άγνωστο αν έχει προβάλει ποτέ έστω και μία ταινία. Υποτίθεται ότι θα ονομαζόταν La Tete dans Les Etoies, ωστόσο δεν λειτούργησε ούτε καν την πρώτη του νύχτα, λόγω σαμποτάζ. Κατεγράφη σε εικόνες το 2014 από Εσθονό φωτογράφο, ωστόσο καταστράφηκε αργότερα μέσα στο έτος.
Νταρφούρ: Τα ίχνη της εθνοκάθαρσης/ γενοκτονίας που άρχισε το 2003 σε βάρος των μη αραβικών πληθυσμών είναι ορατά, υπό τη μορφή των απομειναρίων των χωριών που καταστράφηκαν. Θεωρείται ότι σχεδόν 3 εκατ. είναι αυτοί που εκτοπίστηκαν από τα χωριά τους.

apocalypsejohn 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading