Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Οι καλύτερες χώρες για να ανοίξεις μία επιχείρηση

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δείτε ποιοι είναι οι καλύτεροι "οικοδεσπότες" για τους νέους επιχειρηματίες (Pics)

Οι χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης κυριαρχούν στην παγκόσμια λίστα με τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσει κανείς μία επιχείρηση, η οποία φέρει την υπογραφή του πανεπιστημίου Wharton και της εταιρείας ερευνών αγοράς Y&R, αξιολογώντας 80 χώρες, που συνολικά αντιπροσωπεύουν το 95% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.
AdTech Ad
Σημαντικοί παράγοντες που συνέβαλαν στην κατάταξη των ήταν η επιχειρηματικότητα, η κληρονομιά, η ποιότητα ζωής και η διαφάνεια των επιχειρήσεων. Δείτε παρακάτω ποιες χώρες ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά και θεωρούνται οι καλύτεροι οικοδεσπότες για τους νέους επιχειρηματίες:

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Όπως και άλλες Σκανδιναβικές χώρες, έτσι και η Νορβηγία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φορολογίας στον κόσμο, της τάξεως του 40 έως 45% του ΑΕΠ. Παρ’ όλα αυτά, η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση δεν σχετίζεται με την προσέλκυση επιχειρήσεων, τη διαφάνεια της χώρας και την έλλειψη διαφθοράς.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Η Νέα Ζηλανδία έχει μια πολύ ισχυρή τουριστική βιομηχανία και μια εξίσου δυνατή εξαγωγική αγορά, ιδιαίτερα στον τομέα της γεωργίας. Όπως και η Νορβηγία, έτσι και η Νέα Ζηλανδία διακρίνεται για τη διαφάνεια των επιχειρήσεων, λόγω της έλλειψης διαφθοράς.


ΚΑΝΑΔΑΣ

Ο Καναδάς είναι η μόνη βόρεια χώρα της Αμερικής που εμφανίζεται στη φετινή λίστα με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 36.300 λίρες. Η υψηλής τεχνολογίας βιομηχανική κοινωνία παρέχει υψηλό βιοτικό επίπεδο και ειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Σημειώνεται ότι ο τομέας των υπηρεσιών είναι η μεγαλύτερη οικονομική κινητήρια δύναμη του Καναδά.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Η Σουηδία εφαρμόζει ένα καπιταλιστικό σύστημα της ελεύθερης αγοράς σε συνδυασμό με ένα ολοκληρωμένο κοινωνικό κράτος. Αν και το φορολογικό περιβάλλον, ως εκ τούτου δεν είναι τόσο ευνοϊκό όσο σε άλλα έθνη, η κυβερνητική διαφάνεια και η απουσία της διαφθοράς καθιστούν τη σκανδιναβική χώρα ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη του κόσμου για νέες επιχειρήσεις.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading