Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

10 τρόποι να φτιάξετε το κέφι σας σε 10 λεπτά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

της Ηρώς Κουνάδη

Είτε περνάτε μια δύσκολη μέρα, είτε εφτά δύσκολες εβδομάδες, έχουμε δέκα απλούστατους τρόπους να «ανεβείτε» ψυχολογικά, χωρίς να καταφύγετε σε κοστοβόρες λύσεις του τύπου «παρατήστε τα όλα και φύγετε ταξίδι» (ευχαριστούμε, περιοδικά των 90s, όταν είχαμε λεφτά για ταξίδια δεν ψάχναμε τρόπους να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας).

Βάλτε μουσική. Όχι αυτή τη μουσική. Αφήστε την Αντέλ στη θλίψη της, για όταν θα είστε καλύτερα, και βάλτε κάτι ξεσηκωτικό, κάτι κεφάτο, κάτι αστείο, κάτι που σας κάνει να χορεύετε. Ναι, κι ας μην έχετε καμία όρεξη να χορέψετε. Οι ύμνοι των 90s πάντα πιάνουν, αλλά μπορείτε μια χαρά να ακούσετε και νησιώτικα, δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε εμείς.

Βγείτε μια βόλτα στον ήλιο. Αν βαριέστε/ κουράζεστε/ δεν έχετε κουράγιο να περπατήσετε, μπουσουλήστε απλώς μέχρι το μπαλκόνι. Και καθίστε εκεί. Η βιταμίνη D που συνθέτουμε στο φως του ήλιου κάνει θαύματα στην ψυχολογία –και ναι, δέκα λεπτά αρκούν.

Κάντε γυμναστική. Αν δεν νιώθετε πραγματικά εξαντλημένοι, απλώς λίγο «πεσμένοι» ψυχολογικά, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική στα ακουστικά και… ιδρώστε –αν δεν έχετε χρόνο ή χρήματα για γυμναστήριο, εδώ έχουμε ένα ωραιότατο πρόγραμμα γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε σπίτι, χωρίς όργανα.

Πάρτε τηλέφωνο έναν φίλο. Ή στείλτε μερικά αστεία gifάκια στο chat. Ή –ακόμα καλύτερα– κανονίστε να βρεθείτε, για να φτιάξετε ο ένας το κέφι του άλλου από κοντά.

Κάντε ένα μεγαλειώδες αφρόλουτρο. Από εκείνα με τις άπειρες μπουρμπουλήθρες (γίνονται και χωρίς ακριβά άλατα, αρκεί απλώς να ρίξετε μπόλικο αφρόλουτρο κοντά στη βρύση που τρέχει, καθώς η μπανιέρα γεμίζει).

Βάλτε ένα ποτήρι κρασί. Για να το πιείτε στη μπανιέρα, κατά τη διάρκεια του μεγαλειώδους αφρόλουτρου που λέγαμε. Ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού.

Φάτε. Κατά προτίμηση όσο γίνεται λιγότερο junk –το ξέρουμε πως το ζητά ο οργανισμός σας, αλλά προσπαθήστε να μετριάσετε το «γουρούνιασμα» παραγγέλνοντας, π.χ., σαλάτα αντί για πατάτες μαζί με το burger σας.

Πιείτε νερό. Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, οι έρευνες όμως λένε πως, πολλές φορές, η κακή μας διάθεση, τα ανεξήγητα νεύρα και η κούραση οφείλονται απλώς σε αφυδάτωση. Δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε.

Κανονίστε κάτι ωραίο. Για μετά τη δουλειά, για αύριο το βράδυ, για το Σαββατοκύριακο… Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι γκράντε, αρκεί απλώς να έχετε κάτι καλό να περιμένετε –ακόμα και αν είναι ένα ραντεβού με έναν φίλο για μια μπύρα.

Κάντε σεξ. Προφανές, αλλά μερικές φορές (ειδικά σε μακροχρόνιες σχέσεις) τείνουμε να το ξεχνάμε –και αυτό, και τα σούπερ ευεργετικά του οφέλη στην υγεία γενικώς, και τα θαύματα που κάνει στη βελτίωση της διάθεσή μας ειδικώς. 

in2life.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading