Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Λίγο πριν την εξεταστική ~ 6 βασικά βήματα για να οργανωθείς

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Τι ωραία που περάσαμε και φέτος τα στις γιορτές. Φωτάκια, δωράκια, γλυκά και άλλα πολλά. Πήγες μπουζούκια και έκαψες τα ρημάδια τα λεφτά σου, σάρωσες τα clubs της πόλης, έκανες πλούσια τα καταστήματα, έφαγες, έφαγες… έφαγες.
Γράφει η Christina Fragkioudaki
Τέλος χρόνου. Άνοιξε η σχολή και πρέπει να οργανωθείς για την εξεταστική. Μην αγχώνεσαι είναι απλό αν ακολουθήσεις ορισμένα βήματα.
Βήμα 1ο: Βρίσκεις το βιβλίο (ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις… βασικά ρώτα καλύτερα τη μαμά σου που τα βρίσκει όλα).
Βήμα 2ο: Βρες την ύλη. Φρόντισε να πηγαίνεις καθημερινά στην σχολή για μάθημα  αυτές τις μέρες πριν την εξεταστική , ώστε να μάθεις την ύλη και να σημειώσεις τα πιο σημαντικά που θα πρέπει να διαβάσεις που θα επισημάνει ο καθηγητής σου.
Βήμα 3ο: Ανοίγεις το βιβλίο (μμμμ…τι ωραία η εισαγωγή βαρέθηκα ήδη). Δες τα περιεχόμενα τουλάχιστον,  να ενημερωθείς για το τι περιλαμβάνει το βιβλίο και στην συνέχεια κάνε μία ανάγνωση και υπογράμμισε τα πιο σημαντικά.
Βήμα 4ο: Ψάξε να βρεις σημειώσεις. Πάρε τηλέφωνο φίλους, γνωστούς, μίλα στα παιδιά του πρώτου θρανίου μήπως είσαι τυχερός και θέλουν να μοιραστούν μαζί σου τις σημειώσεις τους. (Η εμφάνιση παίζει πάντα τον ρόλο της!)
Βήμα 5ο: Φτιάχνεις ένα πρόγραμμα. Αρχικά δες τις μέρες που δίνεις και το μάθημα που δίνεις, καθώς και την ύλη  και τον βαθμό δυσκολίας του κάθε μαθήματος και στην συνέχεια σχεδίασε το πρόγραμμα σου με βάση αυτά τα δεδομένα.
Για παράδειγμα, γράφεις «9η ώρα πρωινό, 9.30-10.30 διάβασμα» (μετά μπορείς να πας για καφέ). Αν ακολουθείς καθημερινά το πρόγραμμα, θα έχεις σίγουρα αποτελέσματα στο διάβασμα σου. Στην περίπτωση που το βιβλίο και οι σημειώσεις σου φαίνονται αρκετά, μπορείς να επιλέξεις να διαβάσεις ένα από τα δύο, όποιο σε διευκολύνει περισσότερο. Αν και οι σημειώσεις είναι περισσότερο αρεστές καθώς καταλαμβάνουν σαφώς λιγότερο χώρο και είναι περισσότερο κατανοητές από το βιβλίο.
Βήμα 6ο: Παρ’ όλ’ αυτά, αν δεν έχεις όρεξη ή τον απαραίτητο χρόνο για να διαβάσεις, εάν δεν βρίσκεις σημειώσεις και το βιβλίο σου φαίνεται δυσνόητο, τότε μάθε από κάποιον τα «SOS» και διάβασέ τα πολύ καλά. Εάν είσαι τυχερός θα πέσει έστω και ένα από τα «SOS» και θα περάσεις το μάθημα.
Ελπίζω να βοήθησα. Καλή επιτυχία στην εξεταστική!
πηγη: mycampus.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading