Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Παραλογισμός: Το συριακό υπ.Τουρισμού διαφημίζει το Χαλέπι ως προορισμό -Υπό τους ήχους του Game of Thrones [βίντεο]

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Εκπληξη προκάλεσε η απόφαση της συριακής κυβέρνησης να βγάλει τουριστική καμπάνια και μάλιστα, αυτή τη φορά, για να προωθήσει τον τουρισμό στο Χαλέπι. Μοιάζει απίστευτο αλλά συνέβη. 
Σε μια ανεξήγητη κίνηση, για μια ακόμη φορά το Συριακό υπουργείο Τουρισμού με τη βοήθεια ενός drone έφτιαξε ένα βίντεο για το Χαλέπι. 
Φυσικά σε αυτό αποκρύπτονται οι εικόνες που καθημερινά κάνουν το γύρο του Διαδικτύου με διασώστες να βγάζουν από τα χαλάσματα βαριά τραυματισμένα ή νεκρά παιδιά, ολόκληρες γειτονιές να είναι ισοπεδωμένες και φυσικά αποκρύπτονται οι ήχοι των βομβαρδισμών που καθημερινά ακούν οι κάτοικοι του αλλοτινού οικονομικού κέντρου της Συρίας. 
Οι ήχοι των βομβαρδισμών στο βίντεο του συριακού υπουργείου τουρισμού έχουν καλυφθεί με τη μουσική από το Game of Thrones και οι εικόνες από την ισοπεδωμένη ανατολική γειτονιά που ελέγχεται από τους αντάρτες και όπου 250.000 άνθρωποι καθημερινά ζουν υπό το φόβο του θανάτου, έχουν αντικατασταθεί από άλλες, εναέριες εικόνες, με πράσινες λεωφόρους και πισίνες. 

 Το βίντεο από το Χαλέπι έρχεται ως συνέχεια άλλων που έχει βγάλει το συριακό υπουργείο Τουρισμού για να προωθήσει τον τουρισμό, ανάμεσα στα οποία ένα για την παραλιακή πόλη Ταρτούς και ένα άλλο από το χριστιανικό φεστιβάλ στη Μααλούλα, μια πόλη στα βουνά και από τα απειροελάχιστα μέρη στον κόσμο όπου ακόμη μιλούν Αραμαϊκά, τη γλώσσα του Ιησού Χριστού, η οποία έχει ανακαταληφθεί από τις καθεστωτικές δυνάμεις. 


Πηγή:iefimerida.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading