Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Σε διάφορα μέρη του πλανήτη τα ηφαίστεια εκτός από απομεινάρια λάβας μας αφήνουν το υπόβαθρο για να δημιουργηθούν πανέμορφες λίμνες. Όταν οι κορυφές κατερρέουν ο κρατήρας των ηφαιστείων μπορεί να μετατραπέι σε μια φυσική λεκάνης συλλογής υδάτων και τότε πανέμορφες μικρές λίμνες σχηματίζονται, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο θέαμα.
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι και οι παρακάτω λίμνες:
Οσκγιουβάτν, ΙσλανδίαPerierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Η λίμνη Οσκγιουβάτν στην κεντρική Ισλανδία είναι η δεύτερη βαθύτερη λίμνη στη χώρα, με βάθος τα 220 μέτρα. Σχηματίστηκε στον κρατήρα του ηφαιστείου Άσκγια και έχει φωτεινό μπλε χρώμα.
Μπλε λίμνη, ΑυστραλίαPerierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Είναι η γνωστότερη από τις τέσσερις λίμνες που σχηματίστηκαν στο όρος Gambier.  Δύο από τις υπόλοιπες λίμνες έχουν στερέψει.
Λίμνη του Παραδείσου, ΚίναPerierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Η λίμνη βρίσκεται σε έναν κρατήρα ηφαιστείου στα σύνορα μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό, γι αυτό άλλωστε και ονομάστηκε έτσι.
Diego de la Haya, Κόστα ΡίκαPerierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Στην κορυφή του ηφαιστείου Irazu στην Κόστα Ρίκα βρίσκεται μια πράσινη λίμνη μεταβλητού βάθους.
Kerio, ΙσλανδίαPerierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Η ηφαιστειακή λίμνη Kerio στην Ισλανδία αποτελεί ένα φημισμένο αξιοθέατο, ενώ ο κρατήρας είναι ένας από τους πιο πολυφωτογραφημένους, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα έντονα χρώματα.
Okama, ΙαπωνίαPerierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Η λίμνη σε αυτόν τον κρατήρα περιβάλλεται από τρία βουνά δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο. Πήρε το όνομά της από το σχήμα της, που μοιάζει με την παραδοσιακή ιαπονική κατσαρόλα kama.
Maninjau, ΙνδονησίαPerierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Η λίμνη Maninjau βρίσκεται στη Δυτική Σουμάτρα της Ινδονησίας. Η καλντέρα Maninjau διαμορφώθηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη που εκτιμάται ότι συνέβη περίπου 52 χιλιάδες χρόνια πριν.
Quilotoa, Άνδεις, ΙσημερινόςPerierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Η λίμνη Quilotoa βρίσκεται στο πιο δυτικό ηφαίστειο του Ισημερινού. Ο κρατήρας έχει γεμίσει με νερό δημιουργώντας μια βαθιά λίμνη, η οποία έχει ένα πράσινο-γαλάζιο χρώμα, ως αποτέλεσμα των διαλυμένων ανόργανων συστατικών.
Pinatubo, ΦιλιππίνεςPerierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Το ηφαίστειο Pinatubo είναι υπέυθυνο για μια από τις μεγαλύτερες εκρήξεις της σύγχρονης εποχής, στις 15 Ιουνίου του 1991. Στον κρατήρα του έχει δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη λίμνη, ίσως σημάδι ελπίδας μετά την καταστροφή.
Kelimutu, ΙνδονησίαPerierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Το συγκεκριμένο ηφαίστειο έχει τρεις εντυπωσιακές λίμνες με διαφορετικά χρώματα. Αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό και οι εικόνες από ψηλά είναι εντυπωσιακές.
perierga.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading