Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Οι χώρες με τα μεγαλύτερα πλεονάσματα στον κόσμο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Οι χώρες αυτής της λίστας κατάφεραν να σημειώσουν μεγαλύτερα έσοδα από τις δαπάνες τους – Οι μεγάλες δυνάμεις και οι εκπλήξεις
Adtech Ad
Τα δημοσιονομικά των χωρών παγκοσμίως έχουν επιστρέψει πάλι στη μόδα με όλο και περισσότερες τράπεζες να βγάζουν αναλύσεις για την πορεία μεγάλων οικονομιών. Ειδικά από τη στιγμή που ξεκίνησε η μεγάλη κρίση και μετά, πολλοί ήρθαν σε επαφή με όρους που μπορεί να μην είχαν καν παλαιότερα προσέξει, ενώ οι αναλυτές αναφέρονται όλο και πιο συχνά σε όρους όπως πλεόνασμα, έλλειμμα, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, ειδικά για χώρες της Ευρωζώνης.
AdTech Ad
Όπως σχολιάζει σε πρόσφατη ανάφορά του το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τις περισσότερες κυβερνήσεις το να “τρέχουν” με πλεόνασμα στον προϋπολογισμό τους παραμένει ο νούμερο ένα στόχος, δηλαδή τα έσοδα τους να υπερβαίνουν τις δαπάνες τους.
Μερικά κράτη είναι καλύτερα στο να πετυχαίνουν στόχους σε σχέση με άλλα και με βάση τον Παγκόσμιο Δείκτη Ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αυτές είναι:

12. ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ


  Ποσοστό πλεονάσματος: 0,3%
Aπομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, η Νέα Ζηλανδία είναι μια οικονομία υπηρεσιών και συχνά εμφανίζει πλεόνασμα. «Η μείωση του χρέους σε συνετά επίπεδα θα δώσει στην κυβέρνηση περισσότερο χώρο ώστε να υποστηρίξει τους Νεοζηλανδούς», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bill English τον Μάιο.

11. ΕΣΘΟΝΙΑ


Ποσοστό πλεονάσματος: 0,5%
Η Εσθονία χαρακτηρίζεται ως ο τεχνολογικός κόμβος της Βόρειας Ευρώπης, σημειώνοντας πλεόνασμα τα τελευταία δύο έτη, με την κυβέρνηση να epikentr;vnei στη δημοσιονομική πειθαρχία.

10. ΓΕΡΜΑΝΙΑ


  Ποσοστό πλεονάσματος: 0.6%
Η Γερμανία είναι διάσημη για τη δημοσιονομική της πειθαρχία, ενώ η χώρα φημίζεται και για τα πλεονάσματά της. Μάλιστα, τον Αύγουστο, ανακοίνωσε πλεόνασμα ύψους 18,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠ 5. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading