Έφτασε η εποχή που φτερνίζεστε σαν να μην υπάρχει αύριο και οι ανοιξιάτικες αλλεργίες σας βγήκαν ξανά στο προσκήνιο; Υπάρχουν τροφές που ίσως σας βοηθήσουν.
Παρακάτω θα βρείτε τροφές, μεταξύ των φρούτων και λαχανικών, που θα σταθούν σύμμαχοί σας στη δύσκολη περίοδο των αλλεργιών και ίσως σας βοηθήσουν.
Κεφίρ
Το κεφίρ είναι ένα φυσικό γαλακτοκομικό, θυμίζει κάτι ανάμεσα σε γιαούρτι που πίνεται και περιέχει προβιοτικά. Τα προβιοτικά είναι τα λεγόμενα «καλά βακτήρια» τα οποία ζουν στο έντερο και βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας του. Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, τα προβιοτικά μπορεί να αποτρέψουν ή έστω να ανακουφίσουν τις εποχικές αλλεργίες και θα τα βρείτε σε όλες τις τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση. Καλές πηγές είναι το ξινολάχανο, όπως και τα «ζωντανά» γιαούρτια.
Ακτινίδιο
Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C, το οποίο μπορεί επίσης να μειώσει τις αντιδράσεις ισταμίνης. Βιταμίνη C μπορείτε να λάβετε από διάφορες άλλες τροφές, συμπεριλαμβανομένων των πορτοκαλιών και γενικά των εσπεριδοειδών.
Τόνος, σολομός και κολιός
Τα λιπαρά αυτά ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία παίζουν ρόλο στη μείωση της φλεγμονής, γι’ αυτό βάλτε στόχο να καταναλώνετε 2 μερίδες ψάρι την εβδομάδα. Σύμφωνα, μάλιστα, με μια ιαπωνική μελέτη, οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερο ψάρι, παρουσίαζαν χαμηλότερα επίπεδα αλλεργικής ρινίτιδας.
Σούπες και ζεστά
Έχετε υπόψη σας ότι τα ζεστά υγρά, ζεσταίνουν το στομάχι και τους αεραγωγούς σας. Αυτό βοηθάει στην αραίωση της βλέννας στους πνεύμονες, κάνοντας πιο εύκολο το βήχα.
Το είδαμε: εδώ