Ο χειμώνας ήρθε κι αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε φρέσκα προϊόντα στην κουζίνα σας. Δείτε τι βρίσκεται τώρα στην καλύτερη εποχή του για να το απολαύσετε με τα μέγιστα οφέλη.
Λάχανο
Ακόμη κι αν δεν είστε φανατικοί του, επιλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα (μοβ, πράσινο ή άσπρο) και δώστε του μια ευκαιρία. Αποδίδει μόλις 33 θερμίδες σε 1 φλιτζάνι, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και εκτός του ότι περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, κάνει καλό στο δέρμα, τον εγκέφαλο και την αρτηριακή πίεση, το λάχανο μπορεί να δράσει κατά της ανάπτυξης καρκινικών όγκων, χάρη στις αντικαρκινικές του ενώσεις λουπεόλη, σινιγρίνη και σουλφοραφάνη. Οι τρόποι να το καταναλώσετε είναι πολλοί, από λαχανόρυζο και λαχανοντολμάδες, μέχρι ωμό στη σαλάτα. Το σίγουρο είναι ότι το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί.
WWW.WIKIPEDIA.COM
Κουνουπίδι
Συγγενεύει με το μπρόκολο, το οποίο ίσως του κλέβει συχνά τη δόξα, η υψηλή του περιεκτικότητα, όμως σε βιταμίνη Κ δεν πρέπει να παραβλέπεται, καθώς βοηθά στον κατάλληλο σχηματισμό των οστών και την πήξη του αίματος. Το κουνουπίδι αποτελεί, επίσης, μια καλή εναλλακτική απέναντι στις αμυλώδεις τροφές και ένας πολύ έξυπνος τρόπος να το μαγειρέψετε είναι να φτιάξετε πουρέ, με γάλα χαμηλών λιπαρών και λίγο βούτυρο. Δείτε εδώ τη συνταγή.
Ακτινίδιο
Αν το ανοσοποιητικό σας χρειάζεται τόνωση, θυμηθείτε ότι το ακτινίδιο έχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι και βάλτε το στη φρουτοσαλάτα σας. Μην αφήνετε κανένα μέρος του να πάει χαμένο, αφού πολλοί ειδικοί συστήνουν την κατανάλωσή του με τη φλούδα, προκειμένου να λάβετε περισσότερες φυτικές ίνες, αλλά και περίπου τριπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών. Απλώς περιμένετε να ωριμάσει, για να μπορείτε να την καταναλώσετε πιο εύκολα.
clickatlife.gr
Το είδαμε: εδώ