Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Δέκα θρυλικά brands που δεν υπάρχουν πια

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η US Airways είναι μόνο μια απ’ τις γνωστές μάρκες που εξαφανίστηκαν. Διαβάστε ποιες άλλες μας έχουν αποχαιρετίσει
Την τελευταία της πτήση πραγματοποίησε η αεροπορική εταιρεία US Airways, που περνά πλέον στην ιστορία καθώς συγχωνεύεται με την American Airlines. Ο αριθμός της πτήσης ήταν 1939, που είναι το έτος ίδρυσης της ιστορικής εταιρείας. Με τη συγχώνευση δημιουργείται ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στον κόσμο.
Με αφορμή αυτό το γεγονός το Fortune παρουσιάζει δέκα θρυλικά brands που εξαφανίστηκαν

US AIRWAYS

 

Η πρώτη πτήση της US Airways πραγματοποιήθηκε το 1939, όταν η εταιρεία ονομαζόταν All American Aviation. Αρχικά, μετέφερε μόνο ταχυδρομείο, αλλά δέκα χρόνια αργότερα ξεκίνησε να μεταφέρει και επιβάτες. Μετά από πολυάριθμες εξαγορές και συγχωνεύσεις, η εταιρεία μετονομάστηκε σε USAir το 1979 και US Airways το 1997. Το 2012, συγχωνεύθηκε με την American Airlines, υπό τον όρο ότι θα υιοθετείτο η ονομασία του εταίρου της.

RADIOSACK


 
ADVERTISEMENT
Κάποτε, αυτή η εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών – που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 94 χρόνια – είχε πάνω από 4.000 καταστήματα. Και ήταν πραγματικά μια πρωτοπόρα εταιρεία, καθώς από εκεί πουλήθηκε ο πρώτος πλήρως συναρμολογημένος ηλεκτρονικός υπολογιστής. Φέτος, όμως, η εταιρεία πτώχευσε, καθώς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην πρόκληση των διαδικτυακών πωλήσεων

PANAM


  Η Pan American World Airways, ή Pan Am όπως έγινε γνωστή, ιδρύθηκε το 1927 για τη μεταφορά ταχυδρομείου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας. Σύντομα, οι δραστηριότητες επεκτάθηκαν στην Κεντρική και Νότια Αμερική, και τη δεκαετία του ’60 η εταιρεία έγινε σύμβολο της μεταφοράς των κοσμικών κύκλων. Όμως, δύο γεγονότα σφράγισαν τη μοίρα της εταιρείας, που χρεοκόπησε τον Δεκέμβριο του 1991: η έκρηξη βόμβας στην πτήση 103 πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας το 1988, και η αύξηση των τιμών του πετρελαίου από τον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τα brands εδώ

(Πηγή: Fortunegreece.com)


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading