Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΑΡΚΑΙΜ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Αν και κάποιοι άλλοι έχουν γράψει για την αρχαία πόλη ARCAIM θα προσθέσουμε και εμείς λίγα πράγματα τα οποία και μάθαμε.
Το Αρκάιμ φαίνεται να είναι μια προϊστορική πόλη, που εμφανίζεται κυριολεκτικά από το πουθενά. Οι αρχαιολόγοι τη χαρακτήρισαν ως << Πόλη της Σβάστικα! >> και λίκνο του πρώιμου πολιτισμού της Άριας Φυλής!;! Οι κάτοικοι της περιοχής τη θεωρούν στοιχειωμένη. H θρυλική πόλη Αρκάιμ παραμένει εδώ και χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παγκόσμιας Αρχαιολογίας.
Xαμένη για περισσότερους από 35 αιώνες στις στέπες των νοτίων Ουραλίων, η μυστηριώδης προϊστορική πόλη του Αρκάιμ ανακαλύφθηκε σχεδόν τυχαία από δύο νεαρούς αρχαιολόγους μαθητές, τον Aλεξάντρ Bορένκοφ και τον Aλεξάντρ Έζρίλ, στις 20 Ιουνίου 1987. Οι δυο νεαροί συμμετείχαν εθελοντικά σε μια αποστολή, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Γενάντι B. Zντάνοβιτς, με σκοπό την καταγραφή και εξέταση τοποθεσιών με πιθανό αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην κοιλάδα του ποταμού Mπολσάγια Kαρανγκάσκαγια, νότια της πόλης Tσέλυαμπινσκ. H κοιλάδα ήταν προγραμματισμένη να καλυφθεί από τα νερά της τεχνητής λίμνης ενός φράγματος, η κατασκευή του οποίου είχε ήδη αρχίσει, την άνοιξη του 1987.
2
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 1989
Τριγυρίζοντας στον ελεύθερο χρόνο τους στην κοιλάδα, παρατήρησαν κάποια περίεργα αναχώματα που τους έκαναν μεγάλη εντύπωση από τον τρόπο όπου και είχαν αναγερθεί. Αμέσως πληροφόρησαν τον Zντάνοβιτς και η έμπειρη ματιά του δεν χρειάστηκε πολύ για να αντιληφθεί ότι η τοποθεσία έκρυβε κάτι το πολύ σπουδαίο.
Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε η δεύτερη φάση της ιστορίας του Αρκάιμ. Μετά από τις συντονισμένες ενέργειες του Zντάνοβιτς και ενός πλήθους αρχαιολόγων, ιστορικών και άλλων ακαδημαϊκών, αποφασίστηκε τελικά η ματαίωση της κατασκευής του φράγματος και η ανακήρυξη της αρχαίας πόλης και της γύρω περιοχής ως προστατευόμενου αρχαιολογικού και φυσικού πάρκου αν και αυτό δεν άρεσε στο τότε Σοβιέτ αλλά καταλαβαίνοντας ότι πρόκειται για κάτι το οποιο όμοιο του δεν υπήρχε πουθενά στην Γη ανέστελλαν τα πάντα. Tο γεγονός της ανακάλυψης της αρχαίας πόλης και τα ευρήματα που προέκυψαν από την ανασκαφή της, πέρα από αίσθηση στους επιστημονικούς κύκλους, προκάλεσε και ένα πελώριο κύμα νεοπαγανισμού, αλλά και εθνικιστικού ενθουσιασμού ανάμεσα στους Ρώσους διανοούμενους, σε μια εποχή που το είχε ανάγκη ολόκληρη η χώρα.
H ευρύτερη περιοχή, γνωστή και ως << Χώρα των Πόλεων >>, έχει διατηρήσει τα μνημεία και τα σημάδια μιας μεγάλης ποικιλίας πολιτισμών, που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος χρονικών περιόδων. Όμως, το Αρκάιμ ήταν η πρώτη ξεκάθαρη απόδειξη για την ύπαρξη ενός πανάρχαιου προηγμένου προϊστορικού πολιτισμού, που άνθησε κάποτε στην καρδιά της σημερινής Ρωσίας πράγμα που έκανε το Σοβιέτ να νιώθει  πολύ περήφανα!
Τα αρχαιολογικά δεδομένα και τα στοιχεία που έφεραν στο φως οι ανασκαφές αποτέλεσαν έκπληξη ακόμα και για τους ίδιους τους αρχαιολόγους. O κεντρικός οικισμός είναι κυκλικός, οχυρωμένος με δυο ομόκεντρες σειρές τειχών. Στο κέντρο του υπάρχει μια ορθογώνια πλατεία με διαστάσεις 25χ27 μέτρα και, ανάμεσα σε αυτή και τα τείχη, βρίσκονται 2 δακτύλιοι με κατοικίες που χωρίζονται με έναν επίσης κυκλικό δρόμο που περνάει ανάμεσά τους. Περιμετρικά, έξω από τα τείχη, υπήρχε τάφρος με βάθοςΤα τείχη ήταν κατασκευασμένα από συμπιεσμένο χώμα ειδικά διαμορφωμένο άγνωστο με τι μηχάνημα συμπιέστηκε, μαζί με άψητες πλίνθους, τοποθετημένα μέσα σε ξύλινα πλαίσια – μια κατασκευαστική μέθοδος που δεν φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί πουθενά αλλού στον κόσμο! Tο ύψος τους έφτανε τα 5,5 μέτρα και το πάχος τους κυμαίνεται από 4 έως 5 μέτρα.
 3                                                                                                                                                  
  Μακέτα του Αρκάιμ.
Υπήρχαν 4 πύλες με ιδιαίτερα πολύπλοκη κατασκευή, που έκαναν την προσπάθεια εισόδου στην πόλη οποιουδήποτε εχθρού πολύ δύσκολη ως ακατόρθωτη. Οι πύλες αυτές ήταν προσανατολισμένες ακριβώς στα 4 σημεία του ορίζοντα, με την κεντρική να << βλέπει >> προς τη Δύση. Τέλος, πύργοι προστάτευαν τις προσβάσεις προς το νερό. Έτσι, οι κάτοικοι, τα σπίτια και η κεντρική πλατεία ήταν πολύ καλά προστατευμένοι από τον καθαρά αμυντικό και, στραμμένο προς τα μέσα, σχεδιασμό του Αρκάιμ.
διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ: thesecretrealtruth


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading