Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Take me to church: ένα βίντεο κλιπ με ένα παγκόσμιο μήνυμα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο γνωρίζει το καινούριο τραγούδι του Ιρλανδού τραγουδιστή Hozier: ‘Take me to church’. Ωστόσο, συζητήσεις έχει προκαλέσει όχι τόσο το ίδιο το τραγούδι, το οποίο έγραψε ο Hozier αφού χώρισε με την κοπέλα του, όσο το βίντεο κλιπ που απεικονίζει ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων να φιλιέται με πάθος λίγο πριν το κυνηγήσουν ομάδες ομοφοβικών.
Το βίντεο κλιπ πραγματεύεται το ζήτημα του ομοφυλοφιλικού έρωτα. Είναι κοινωνικά αποδεκτοί οι ομοφυλόφιλοι στις σύγχρονες κοινωνίες ή όχι; Τα τελευταία χρόνια η σεξουαλικότητα του καθενός θεωρείται απαραβίαστο ατομικό δικαίωμα και απόλυτα σεβαστό από τα περισσότερα κράτη, ενώ σε μερικές χώρες επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων καθώς και η υιοθέτηση παιδιών από το ζευγάρι.

Παρόλα αυτά, η ομάδα αυτή, που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, οι ομοφυλόφιλοι, εξακολουθούν δυστυχώς να δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις και να αντιμετωπίζονται ως διαφορετικοί. Οι λόγοι ποικίλλουν ανάλογα με την κοινωνία στην οποία εκδηλώνονται αυτά τα φαινόμενα και τις προκαταλήψεις της, ενώ συχνά οι λόγοι οφείλονται σε θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού στρέφεται ενάντια σε εκδηλώσεις ομοφοβικού ρατσισμού και υποστηρίζει τον ομοφυλοφιλικό έρωτα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Hozier: «Η σεξουαλικότητα είναι ένα από τα σημαντικά ζητήματα της ύπαρξής μας. Είναι ο λόγος που υπάρχουμε, αν το εξετάσουμε από μια καθαρά μηχανική-βιολογική πλευρά. Το βιντεοκλίπ αντανακλά την αγάπη και τη σεξουαλικότητα που μερικές φορές βρίσκεται σε πόλεμο, όταν έχει απέναντί της τις παραδοσιακές αξίες και όλο τον συντηρητισμό».

Το «Take me to church» έχει γίνει παγκόσμιο hit και έχει εκατομμύρια views στο YouTube, ενώ το παρουσίασε στα βραβεία Grammy ο Hozier σε μια διασκευή με την Annie Lenox.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: http://youtu.be/PVjiKRfKpPI


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading