Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Πού ζουν οι εκατομμυριούχοι της Αφρικής

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Κάποτε οι πλούσιοι Νιγηριανοί αναγκάζονταν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να πάρουν μια αίσθηση χλιδής και πολυτέλειας.
Ωστόσο, αυτές τις μέρες, μπορούν να κάνουν μια βόλτα γύρω από το νησί Βικτώρια, μια αριστοκρατική γειτονιά στο Λάγος όπου μάρκες, όπως η Porsche, η Hugo Boss και η Ermenegildo Zegna βρίσκονται στους δρόμους.
Αυτή η πόλη της Νιγηρίας είναι μεταξύ των αφρικανικών μητροπόλεων που έχουν από την υψηλότερη αύξηση του αριθμού των εκατομμυριούχων στην ήπειρο. Άλλες περιλαμβάνουν τη Λουάντα, τη Dar es Salaam και την Άκκρα, οι οποίες αναμένονται ότι θα διπλασιάσουν τον αριθμό των εκατομμυριούχων από 800 το 2012 σε 1.500 το 2020.
Εάν η ανάπτυξη συνεχιστεί, οι πόλεις αυτές θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε ένα υπάρχον κλαμπ της Αφρικής που φιλοξενεί τους πολύ πλούσιους ανθρώπους, συνήθως άτομα με πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια καθαρά περιουσιακά στοιχεία, εκτός από την κύρια κατοικία τους. Αυτά τα κέντρα πλούτου εξαπλώνονται από το Γιοχάνεσμπουργκ στο νότο, μέσω του Λάγος στα δυτικά και από το Ναϊρόμπι στα ανατολικά, στο Κάιρο στα βόρεια.
Αυτή η αναδυόμενη τάξη των νέων εκατομμυριούχων της Αφρικής έχει ευνοήσει τη ζήτηση για τα προϊόντα πολυτελείας σε όλη την ήπειρο, με τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά ένα τρίτο μεταξύ 2008 και 2013. Ωστόσο, δεν είναι πλέον συγκεντρωμένα στη νότια Αφρική, που υπήρξε παραδοσιακά το πλουσιότερο μέρος της ηπείρου.
Η Νιγηρία είναι σήμερα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για τη γαλλική σαμπάνια και τις ψηφιακές τηλεοράσεις, σύμφωνα με έκθεση της Deloitte και το 2013 επτά υποκαταστήματα της LVMH στην Νιγηρία πούλησαν περισσότερα από τα 600 καταστήματα της Νότιας Αφρικής.
«Η Αφρική είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές από την άποψη της μεσαίας τάξης», λέει ο Fflur Roberts, επικεφαλής της πολυτέλειας της Euromonitor, πάροχος της έρευνας αγοράς. «Είναι χάρη στο συνδυασμό της αύξησης των εισοδημάτων, της αύξησης του πληθυσμού, αλλά και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης σε άλλες αναδυόμενες αγορές».
 
defencenet.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading