Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ποιες είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες δουλειές για το 2014;

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF


Ποιες είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες δουλειές για το 2014;

Την ετήσια λίστα της με τις καλύτερες και χειρότερες δουλειές για το 2014 έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα careercast.com, με το επάγγελμα του μαθηματικού να κατατάσσεται στην πρώτη θέση και το επάγγελμα του ξυλοκόπου στην τελευταία.



Η αξιολόγηση της ιστοσελίδας σε 200 επαγγέλματα βασίζεται σε τέσσερις παράγοντες: Περιβάλλον, εισόδημα, προοπτικές για αύξηση απασχόλησης και εισοδημάτων και “παράγοντες στρες”, όπως τα συχνά ταξίδια και οι προθεσμίες.



Η πρωτιά των μαθηματικών αιτιολογείται από την αναμενόμενη ανάπτυξη του κλάδου κατά 23% έως το 2022, ενώ σημαντικός παράγοντας είναι και το γεγονός ότι τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τα μαθηματικά είναι πολλά και διάφορα, αλλά και αποδίδουν καλούς μισθούς.



Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι καθηγητές πανεπιστημίου, και ακολουθούν οι στατιστικολόγοι, οι αναλογιστές και οι ωτορινολαρυγγολόγοι. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τα επαγγέλματα του οδοντικού υγιεινολόγου, του software engineer, του αναλυτή υπολογιστικών συστημάτων, του εργοθεραπευτή και του λογοθεραπευτή.



Στον αντίποδα, τώρα, χειρότερη δουλειά ανακηρύσσεται αυτή του ξυλοκόπου, αφού οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν περιορίσει τις ευκαιρίες απασχόλησης στον κλάδο αυτό, και φυσικά παραμένει μία εξαιρετικά επικίνδυνη δουλειά, συνήθως σε απομονωμένες περιοχές και με αρκετά χαμηλό μισθό.



Δεύτερη χειρότερη δουλειά είναι αυτή του δημοσιογράφου σε εφημερίδα, και ακολουθούν οι στρατιωτικοί, οι οδηγοί ταξί, οι (ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί) παρουσιαστές, οι σεφ, οι αεροσυνοδοί, οι οδοκαθαριστές, οι πυροσβέστες και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

news.gr






Το είδαμε: εδώ

Share
Loading