Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στη Βρετανία κάνουν τους κλέφτες... πράσινους

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



Πράσινοι θα καταλήγουν οι κλέφτες που πιάνονται στην περιοχή Μπρεντ της Μεγάλης Βρετανίας

Πράσινοι θα καταλήγουν οι κλέφτες που πιάνονται στην περιοχή Μπρεντ της Μεγάλης Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία δείχνοντας μάλιστα και το πάθημα του 28χρονου Γιαφέτ Ασκάλε, ο οποίος διέρρηξε ένα αυτοκίνητο.

Στην προσπάθειά του να κλέψει ένα λάπτοπ ενεργοποίησε το σύστημα Smarwater που τον ψέκασε με μία ουσία που βάφει το δέρμα, η οποία κάτω από υπεριώδες φως τον δείχνει… πράσινο και φωσφορίζοντα.

Αξιωματούχος της τοπικής Αστυνομίας δήλωσε ότι «είναι ένα ακόμη παράδειγμα της αξιόλογης δουλειάς που κάνουν οι αστυνομικοί μας». «Χρησιμοποιώντας τη συσκευή παγίδευσης, καταφέραμε να πιάσουμε τον κλέφτη και να τον βάλουμε στη φυλακή».

Η μέθοδος αυτή είναι μέρος της στρατηγικής μείωσης της εγκληματικότητας στην περιοχή, όπως πρόσθεσε. «Λέμε ξεκάθαρα στους κλέφτες: Μην έλθετε στο Μπρεντ γιατί θα βρείτε μπροστά σας τα παγιδευμένα οχήματα και σπίτια μας».

Ο «πράσινος» 28χρονος αρνήθηκε ότι είχε διαπράξει την κλοπή, ωστόσο λόγω της ουσίας καταδικάστηκε.

Σύμφωνα με τον Telegraph, ακόμη τρεις τέτοιες ουσίες χρησιμοποιούνται από την βρετανική αστυνομία αυτή τη στιγμή.



lsquare διοργανώνει ένα super διαγωνισμό «Είμαι και εγώ στο iPad» κατά τον οποίο ο χρήστης βάζει την φωτογραφία του σε ένα virtual iPad και μπαίνει στο διαγωνισμό για να αποκτήσει μια δωροεπιταγή αξίας 400€ για να αποκτήσει τα αγαπημένα του προϊόντα Apple και αξεσουάρ.





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading