Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πατάτες φούρνου με cheddar

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





η φουρνιστή νοστιμιά



ΥΛΙΚΑ



600 γρ. πατάτες

1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα

1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ

3 σκελίδες σκόρδο

2/3 φλιτζάνι τριμμένα κρουτόν

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

βούτυρο για το άλειμμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Πλένετε καλά τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε τις πατάτες σε μια σακούλα ψησίματος.

Αναμειγνύετε το λάδι, το σκόρδο, την πάπρικα και το αλάτι.

Τα ρίχνετε μέσα στη σακούλα με τις πατάτες.

Κλείνετε τη σακούλα και την κουνάτε να ανακατευτούν καλά.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί και απλώνετε τις πατάτες σε μία στρώση.

Τις ψήνετε γυρίζοντάς τες μια φορά.

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το τυρί με τα κρουτόν.

Τα τελευταία λεπτά του ψησίματος πασπαλίζετε τις πατάτες με το μίγμα του τυριού.



trome



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading