Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αποχή από την τουαλέτα ανακοίνωσε ο Matt Damon (video)

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

post thumbnail


Αποχή από την τουαλέτα ανακοίνωσε ο δημοφιλής ηθοποιός Matt Damon μέσω video που δημοσιοποίησε στο YouTube, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τους 780 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και τους 2,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα και υπηρεσίες υγείας.


«Αντιδρώντας σε αυτή την παγκόσμια τραγωδία, μέχρι το θέμα να λυθεί, μέχρι όλοι να αποκτήσουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και υπηρεσίες υγείας, δεν θα πάω τουαλέτα», δήλωσε ο ταλαντούχος ηθοποιός προσθέτοντας ότι «περισσότεροι άνθρωποι έχουν κινητά τηλέφωνα παρά τουαλέτα».


Το τρίλεπτο video της πρωτοβουλίας Water.org είναι προκαλεί γέλιο, ωστόσο ο Matt Damon ξεκαθάρισε ότι δεν αστειεύεται καθόλου με το θέμα.


«Έχει κανείς την παραμικρή ιδέα ποια είναι η εφεύρεση που έσωσε τις περισσότερες ζωές στην ιστορία της ανθρωπότητας», ρωτά ο ηθοποιός στην αρχή του video, που παρουσιάζει μια υποτιθέμενη συνέντευξη Τύπου.


«Η τουαλέτα», απαντά.


Το video αποτελεί μέρος μιας νέας εκστρατείας που έχει στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την παγκόσμια κρίση νερού, μέσω της ιστοσελίδας StrikeWithMe.org .


Σύμφωνα με τον Matt Damon για κάθε 25 δολάρια που δωρίζονται στο πλαίσιο της εκστρατείας ένας άνθρωπος εξασφαλίζει καθαρό νερό για μια ζωή.


econews





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading