Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Λογισμικό παρακολουθεί τους ανθρώπους μέσω των κοινωνικών δικτύων

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

black_laptop_spy_watch_400_clr Η πολυεθνική εταιρεία ασφάλειας, Raytheon έχει αναπτύξει κρυφά ένα λογισμικό που ονομάζεται «RIOT», ικανό να ανιχνεύει τις κινήσεις των ανθρώπων και την πρόβλεψη της μελλοντικής συμπεριφοράς τους με χρήση εξελιγμένων τεχνολογιών εξόρυξης δεδομένων από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.


Η επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν επιθυμούσε να αποκαλύψει το βίντεο, όμως αυτό δημοσιοποιήθηκε -παρά τις έντονες αντιδράσεις- από τη Guardian. Η Raytheon δεν έχει πουλήσει ακόμη το RIOT,<…>


αλλά συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως μέρος ενός κοινού ερευνητικού προγράμματος για την ανάπτυξη ενός συστήματος ικανό να εποπτεύει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.


Δείτε το σχετικό video παρακάτω:


http://www.youtube.com/watch?v=wbWi2XQwHzw


Δεδομένου ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στα κοινωνικά δίκτυα είναι ήδη διαθέσιμο στο κοινό, η ικανότητα του RIOT να ανιχνεύει αυτές τις πληροφορίες μπορεί να μην ακούγεται μεγάλη υπόθεση. Οργανισμοί προστασίας προσωπικών δεδομένων προειδοποιούν ότι οι χρήστες θα πρέπει να επανεκτιμήσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου των κοινωνικών δικτύων για να αποφύγουν την εξόρυξη πληροφοριών τους από τρίτους αλλά και από τις αρχές.





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading