Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Καπνίζεις και έχεις κίτρινα νύχια; Δες πως θα το αποφύγεις

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF


Το κλασσικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε καπνίστρια, έχει να κάνει με το κίτρινο χρώμα που παίρνουν τα νύχια...

Η νικοτίνη "λεκιάζει" τα νύχια μας και εκτός του ότι τα κάνει πιο ευαίσθητα και εύθραυστα είναι και αντιαισθητικά... Μην τρομάζετε όμως, υπάρχουν οι λύσεις! Η απάντηση δίνεται με τρεις απλές λύσεις που ακούν στο όνομα, λεμόνι, λάδι και μαγειρική σόδα...



Ο χυμός του λεμονιού

Ο χυμός του λεμονιού κάνει πραγματικά θαύματα για τα κίτρινα νύχια: χάρη στα συστατικά που περιέχει είναι σε θέση να καθαρίσει και να κάνει κάτασπρα τα νύχια μας σε λίγο χρόνο.



Πως θα χρησιμοποιήσουμε τον χυμό του λεμονιού;



Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλούς τρόπους αλλά αυτοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί:

1. Βρέξτε ένα πον-πον στον χυμό και περάστε το στα νύχια σας πρωί και βράδυ: το κίτρινο χρώμα θα εξαφανιστεί μετά από λίγες εβδομάδες! Την ίδια τακτική μπορείτε να εφαρμόσετε και στα δάχτυλα αν έχουν κιτρινίσει από τη νικοτίνη.

2. Στύψτε ένα λεμόνι και ρίξτε τον χυμό σε ένα μικρό μπολάκι. Βυθίστε τα κιτρινισμένα νύχια και αφήστε τα στον χυμό λεμονιού για 5 με 10 λεπτά. Επαναλάβετε κάθε βράδυ την ίδια διαδικασία και θα αποκτήσετε κατάλευκα νύχια! Λάδι ελιάς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι αποτελεσματικότατο για να δυναμώσει τα νύχια και για να εξαφανίσει τις κίτρινες κηλίδες.










Ένας ακόμα τρόπος είναι να αναμίξετε το λάδι μαζί με τον χυμό λεμονιού για πιο άμεσα αποτελέσματα. Επίσης μπορείτε μετά την διαδικασία με τον χυμό λεμονιού να κάνετε ένα μασάζ στα δάχτυλα με το λάδι ελιάς, αφήνοντας για περίπου 3 λεπτά το λάδι πριν το ξεπλύνετε. Για την μίξη λαδιού και χυμού λεμονιού προτείνεται να χρησιμοποιήσετε 3 σταγόνες λεμόνι για κάθε κουταλιά λάδι.



Μαγειρική σόδα Η μαγειρική σόδα ή αλλιώς διττανθρακικό νάτριο όπως είναι η επιστημονική του ονομασία δίνει επίσης αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Θα χρειαστεί να ρίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού στον χυμό λεμονιού και να το ανακατέψετε καλά. Μετά με λίγο βαμβάκι τρίψτε τα νύχια σας για σίγουρα αποτελέσματα!


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading