Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Χοιρινά σουβλάκια

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF






Σουβλάκι το ελληνικό



ΥΛΙΚΑ


  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη

  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

  • 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι

  • 1 κιλό χοιρινό - μπούτι, χωρίς κόκαλα, για ψητό (κομμένο σε μικρούς κύβους)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Προθερμαίνουμε το φούρνο ή το γκριλ στους 180 βαθμούς .

Χτυπάμε το λάδι, το λεμόνι, τη μισή ρίγανη, το μισό αλάτι και μία πρέζα πιπέρι.

Περνάμε τους κύβους του χοιρινού σε 12 ξύλινα καλαμάκια.

Τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη που έχει μείνει, το μισό αλάτι και τη μία πρέζα πιπέρι.

Βάζουμε τα σουβλάκια να ψηθούν για 15-20 λεπτά, ενώ τα γυρίζουμε τακτικά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους και να καταλάβουμε ότι έχουν ψηθεί τελείως.

Αφού τα απομακρύνουμε από τη φωτιά, τα περιχύνουμε με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει στο μπολ ώστε να καλυφθούν καλά όλες οι πλευρές τους.

Σερβίρουμε μαζί με τηγανητές πατάτες, τζατζίκι, ντομάτα κομμένη σε κομμάτια και κρεμμύδι.



Πηγή









Το είδαμε: εδώ

Share
Loading