Απλή και γρήγορη συνταγή για ένα χορταστικό σουφλέ ψωμιού!
- Υλικά
- 8 φέτες ψωμί τοστ
- 3 αυγά
- 6 φέτες μπέικον
- 600 γρ. γάλα
- 250 γρ. τυρί τριμμένο τσένταρ
- 100 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 3 αυγά
- 6 φέτες μπέικον
- 600 γρ. γάλα
- 250 γρ. τυρί τριμμένο τσένταρ
- 100 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- Διαδικασία
1. Σοτάρετε το μπέικον και τα μανιτάρια στο τηγάνι για 3-4 λεπτά.
2. Αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες ψωμιού και αλείφετε με το βούτυρο και από τις δύο πλευρές.
3. Κόβετε την κάθε φέτα στα τέσσερα και στρώνετε με το μισό ψωμί ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα με το μπέικον τα μανιτάρια και το μισό τυρί και στη συνέχεια στρώνετε το υπόλοιπο ψωμί και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
4. Χτυπάτε τα αυγά, το γάλα, την μουστάρδα σε μπολ και τα περιχύνετε πάνω στο ψωμί.
5. Ψήνετε για μισή ώρα ή και λιγότερο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
2. Αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες ψωμιού και αλείφετε με το βούτυρο και από τις δύο πλευρές.
3. Κόβετε την κάθε φέτα στα τέσσερα και στρώνετε με το μισό ψωμί ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα με το μπέικον τα μανιτάρια και το μισό τυρί και στη συνέχεια στρώνετε το υπόλοιπο ψωμί και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
4. Χτυπάτε τα αυγά, το γάλα, την μουστάρδα σε μπολ και τα περιχύνετε πάνω στο ψωμί.
5. Ψήνετε για μισή ώρα ή και λιγότερο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή όρεξη!
Το είδαμε: εδώ