Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Αφού «έσβησαν» την Ελλάδα… ζητούν συγγνώμη για το φιάσκο με τον χάρτη

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF











Ο νέος χάρτης

Αποκαταστάθηκε η απίστευτη πρόκληση κατά της Ελλάδας με την τοποθέτηση νέου χάρτη, με την Ελλάδα, στα εμπορικά κέντρα του Ολυμπιακού Λονδίνου, μετά την έντονη διαμαρτυρία πλήθους Ελλήνων και ξένων πολιτών, που προξένησε η ανάδειξη του θέματος από το thebest.gr.




Όπως διαπίστωσαν στελέχη της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, με επιτόπια αυτοψία το Σάββατο το πρωί, νέος σωστός χάρτης έχει πλέον τοποθετηθεί στο Pin Trade Centre στο Hyde Park, ενώ –σύμφωνα με τους διοργανωτές- όταν ανοίξει ξανά το Ολυμπιακό Πάρκο, για τους Παραολυμπιακούς, θα υπάρχει και εκεί νέος χάρτης, αυτή τη φορά με την κοιτίδα του Ολυμπισμού που κάποιοι, προφανώς ανιστόρητοι και αγεωγράφητοι, άφησαν απέξω.



Καθοριστικός για την αποκατάσταση της αδικίας εναντίον της χώρας μας ήταν ο ρόλος τόσο του Πατρινού εκπαιδευτικού και συγγραφέα Πέτρου Ψωμά και της συζύγου του Ελένης Κίτσιου που διαπίστωσαν το πρόβλημα και κίνησαν όλες τις διαδικασίες για την επίλυσή του, όσο και της ελληνικής πρεσβείας που κινητοποιήθηκε αμέσως και με συντονισμένες και επίμονες ενέργειες απαίτησε να επανέλθει η Ελλάδα στον χάρτη της υφηλίου.




Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Σύμβουλο Επικοινωνίας της πρεσβείας Σπύρο Διαμαντή και τη συνεργάτιδά του Ντίνα Κουτσούκου




Δυστυχώς η αποκατάσταση δεν είναι ακόμα πλήρης, καθώς στον διαδικτυακό τόπο του χορηγού παραμένει ακόμα ανηρτημένος ο παλιός, λάθος χάρτης. Και τα επικριτικά σχόλια πληθαίνουν καθημερινά.



Το ιστορικό



Παρασκευή 27 Ιουλίου – Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο




Σάββατο 28 Ιουλίου – Επίσημο άνοιγμα του Ολυμπιακού Πάρκου στο Ανατολικό Λονδίνο και του Pin Trade Centre στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας (στο Hyde Park Corner), όπου και βρίσκονταν οι χάρτες... χωρίς την Ελλάδα.




Κυριακή 5 Αυγούστου – Ο πατρινός Πέτρος Ψωμάς και η σύζυγός του Ελένη Κίτσιου επισκέπτονται το Pin Trade Centre, ανακαλύπτουν τον χάρτη και ζητούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους.




Δευτέρα 6 Αυγούστου – Πρώτη επίσημη απάντηση δεν αναγνωρίζει το λάθος και δικαιολογεί πως «Ο χάρτης είναι εικαστικός, μη λεπτομερής και χωρίς κλίμακα. Η Ελλάδα υπάρχει (!) αλλά δεν φαίνονται καθαρά τα σύνορα της. Εκτός από τα ελληνικά νησιά, λείπουν και άλλα μικρά νησιά του πλανήτη...»




Τρίτη 7 Αυγούστου – Ο Πέτρος Ψωμάς κοινοποιεί το θέμα με επιστολή του στην Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο. Αποστέλλει την ίδια επιστολή σε πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, χωρίς ανταπόκριση.




Τετάρτη 8 Αυγούστου – Ο έλληνας πρέσβης Αριστείδης Κ. Σάνδης αναθέτει στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας να επιληφθεί του θέματος και ξεκινά από πλευράς τους μία σειρά έντονων επαφών προς κάθε κατεύθυνση.




Πέμπτη 9 Αυγούστου – Οι επαφές με τους υπεύθυνους συνεχίζονται. Ο Πέτρος Ψωμάς και η Ελένη Κίτσιου επισκέπτονται την πρεσβεία και συντονίζουν τις κινήσεις τους με τον Σύμβουλο Επικοινωνίας Σπύρο Διαμαντή και τη συνεργάτιδά του Ντίνα Κουτσούκου.




Παρασκευή 10 Αυγούστου – Οι διοργανωτές και οι χορηγοί δεσμεύονται πως οι χάρτες θα αλλάξουν την προσεχή Δευτέρα.




Κυριακή 12 Αυγούστου – Τελετή λήξης της 30ης Ολυμπιάδας




Δευτέρα 13 Αυγούστου – Η δέσμευση δεν τηρείται. Οι πατρινοί επισκέπτες του Λονδίνου επισκέπτονται το χώρο και βρίσκουν το χάρτη στη θέση τους.




Πέμπτη 16 Αυγούστου, 18.30 – Το thebest.gr αναδεικνύει το θέμα και ένα πλήθος διαδικτυακών μέσων το αναμεταδίδει αστραπιαία. Ακολουθεί «βροχή» οργισμένων σχολίων στον ιστότοπο όπου υπάρχει ο εν λόγω χάρτης.




Παρασκευή 17 Αυγούστου, απόγευμα – Ο παλιός χάρτης «βγαίνει».




Σάββατο 18 Αυγούστου, πρωί – Ανάρτηση νέου διορθωμένου χάρτη.




Δήλωση του Πατρινού εκπαιδευτικού και συγγραφέα Πέτρου Ψωμά, που ανέδειξε το θέμα




«Η συνολική εμπειρία ήταν για μας ένα μάθημα πολλών επιπέδων, που στο τέλος αφήνει μία γλυκόποκρη γεύση. Από τη μία υπάρχει μια αίσθηση δικαίωσης και αποκατάστασης, έστω μετά από 13 ημέρες. Από την άλλη, όμως, μένει μια σειρά στενάχωρων διαπιστώσεων για πολλούς και πολλά. Ταξιδέψαμε στο Λονδίνο, με ενθουσιασμό, αναζητώντας το Ολυμπιακό πνεύμα και το ελληνικό του μονοπάτι. Στη διαδρομή ανακαλύψαμε άλλα. Μένω να νοσταλγώ την Ελλάδα των Ολυμπιακών του 2004 και θέλω να αισιοδοξώ πως ως την επόμενη Ολυμπιάδα η χώρα μας θα έχει βρει ξανά τη θέση της στους... ουσιαστικούς παγκόσμιους χάρτες».




logioshermes



Διαβάστε το άρθρο :

Παγκόσμιος χάρτης στο Ολυμπιακό χωριό του Λονδίνου χωρίς την Ελλάδα!






Το είδαμε: εδώ

Share
Loading