Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών υποβιβάστηκε ο Πελέ !

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

pele1000[1]

Τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τα περίφημα 1.284 γκολ του Πελέ που τον φέρνουν, σύμφωνα με τον ίδιο, στην πρώτη θέση των σκόρερς όλως τον εποχών, θέλησε να βάλει ο Αργεντινός δημοσιογράφος Μαρτίν Εστέβες. Έκανε ένα πλήρες ρεπορτάζ για το ποδοσφαιρικό περιοδικό «El Grafico» στο τεύχος Απριλίου, θέλοντας να δει πόσα πραγματικά είναι τα γκολ του Πελέ και ποιοι εντέλει είναι οι μεγαλύτεροι σκόρερ του κόσμου σε επίσημους αγώνες.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, τα γκολ του Πελέ σε επίσημους αγώνες είναι 757, εκ’ των οποίων τα 643 τα έχει σημειώσει με τη Σάντος, τα 37 με τους Νιου Γιορκ Κόσμος και τα 77 με τη φανέλα της Σελεσάο. Από εκεί και πέρα ο… μεγάλος Πελέ έχει προσθέσει 446 γκολ από ανεπίσημα φιλικά της Σάντος, 26 από φιλικά με τους Κόσμος, 9 με μια μικτή του Σάο Πάουλο, 6 με μια μικτή παικτών Σάντος και Βάσκο ντα Γκάμα, 18 από «αγώνες επίδειξης» της Εθνικής Βραζιλίας, 3 με το… Συνδικάτο Αθλητών του Σάο Πάουλο, 5 από φιλανθρωπικούς αγώνες και τέλος 14 γκολ με την ομάδα του στρατού της Βραζιλίας!

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε επίσημους αγώνες δεν είναι άλλος από τον γερουσιαστή πλέον Ρομάριο ο οποίος έχει 768 γκολ, αφήνοντας δεύτερο τον Μπίτσαν με 759, δύο μόλις παραπάνω από τον τρίτο της λίστας Πελέ. Από τους εν’ ενεργεία ποδοσφαιριστές στη λίστα υπάρχει στην 9η θέση ο Βραζιλιάνος Τούλιο που συνεχίζει να παίζει στα 42 του στις μικρές κατηγορίες της χώρας του καθώς και ο Ραούλ ο οποίος με τα μέχρι στιγμής 434 γκολ βρίσκεται στην 24η θέση.

pele1000b[1]

Share
Loading