Φτιάξτε την καλύτερη σάλτσα για το ψητό κρέας
Η κλασική, αμερικάνικη, γλυκοπικάντικη σως που ταιριάζει απόλυτα με όλα τα ψητά κρέατα....
Ιδανική για ένα κυριακάτικο μπάρμπεκιου, αλλά και ένα ξεχωριστό γεύμα.
Υλικά:
• 1 κεφάλι σκόρδο
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο
• 2/3 κούπας νερό
• 1 κούπα χυμό ανανά
• 1/4 κούπας teriyaki sauce
• 1 κουταλιά soy sauce
• 1 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
• 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
• 3 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 κουταλιά Jack Daniels Whiskey
• 1 κουταλιά λιωμένο ανανά
• 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι Καγιέν
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε 2 εκατοστά από το κεφάλι του σκόρδου όπως είναι ολόκληρο και τις ρίζες και να στέκεται. Αφαιρούμε τόση φλούδα ώστε να μείνει αρκετή για να συγκρατεί τις σκελίδες μαζί. Το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγη ώρα.
2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το χυμό ανανά, την teriyaki sauce, την soy sauce και τη ζάχαρη σε μέτρια/δυνατή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι το μείγμα να βράσει οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το μείγμα να γυαλίσει.
3. Πιέζουμε τις άκρες από το κεφάλι του σκόρδου μέχρι να βγει η ψημένη κρέμα σκόρδου. Μετράμε 2 κουταλάκια του γλυκού και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι χτυπώντας ελαφρά να ενσωματωθεί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
4. Αφήνουμε το μείγμα να γυαλίσει για 40-50 λεπτά ή μέχρι η sauce να μείνει η μισή και να γίνει παχιά σαν σιρόπι. Προσέχουμε να μην παραβράσει.
Έξτρα Συμβουλή: Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει και διατηρήστε την σε αεροστεγές βάζο στο ψυγείο. Αν τη βάλετε στο κρέας στο ψήσιμο προσοχή να την αλείψετε λίγο πριν βγάλετε το κρέας από τη φωτιά γιατί καίγεται εύκολα.