Τα ζελεδάκια αυτά που τόσο αγαπούν τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους. Φτιάξτε τα, με αγνά υλικά, μαζί με τα παιδιά σας ή solo, τυλίξτε τα σε χρυσόχαρτο ή ριζόχαρτο, κεράστε τα, δωρίστε τα ή απλώς κατασπαράξτε τα.
Υλικά
500 ml χυμό ροδιού (ή φράουλας) και πορτοκαλιού
500 gr. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουτ. γλ. βούτυρο
225 ml υγρή πηκτίνη μήλου
Διαδικασία
Βάζουμε χαρτί ψησίματος στον πάτο ενός ταψιού 20 επί 20 cm. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε τους χυμούς με την ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά τα βράζουμε ελαφρώς για 5' λεπτά.
Προσθέτουμε το βούτυρο για να κατευνάσουμε τους αφρούς και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι το μείγμα να μειωθεί και να γίνει σιρόπι.
Το βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε την πηκτίνη. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι με το χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως όσες ώρες χρειαστεί. Έπειτα κόβουμε τα ζελεδάκια μας στο μέγεθος και το σχήμε που επιθυμούμε και τα κυλάμε στην κρυσταλλική ζάχαρη. 

pos-ftiaxnetai


