Η πιπεριά Naga Jolokia είναι επικίνδυνα καυτερή και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη σε περίπτωση κατάποσης, αλλά αυτό δεν εμπόδισε μια εταιρεία αλκοολούχων ποτών να αναμείξει 18 κιλά φλογερές πιπεριές με βότκα και να δημιουργήσει ένα από τα πιο καυτά ποτά που έχουν υπάρξει ποτέ – την Naga Chili Vodka.
Η πιπεριά που χρησιμοποιήθηκε στην παρασκευή αυτού του πικάντικου ποτού είναι πιο καυτή και από το τα σπρέι πιπεριού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί και σημειώνει 100.000 μονάδες στην κλίμακα Scoville, κάτι που σημαίνει ότι η βότκα Naga Chili είναι δυο φορές πιο καυτερή από το Tabasco και σχεδόν τόσο καυτή όσο οι πιπεριές Habanero και Scotch Bonnet. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι πιπεριές Jalapeno είναι καυτερές, αλλά σημειώνουν μόνο τις 5.000 μονάδες στην κλίμακα Scoville, οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόσο καυτερή είναι η βότκα Naga Chili.
Στην πραγματικότητα, οι λιανοπωλητές τοποθετούν μια προειδοποίηση που αναφέρει τα εξής:
Με την αγορά αυτού του μπουκαλιού, συμφωνείτε ότι:
1. Έχω προειδοποιηθεί και κατανοήσει πλήρως ότι αυτό το προϊόν είναι υπερβολικά καυτερό και πρέπει να χρησιμοποιηθεί υπεύθυνα.
2. Χρησιμοποιώ αυτό το προϊόν αποκλειστικά με δική μου ευθύνη και κατανοώ τον πιθανό κίνδυνο που υπάρχει αν χρησιμοποιηθεί ανεύθυνα. Αν δώσω αυτό το προϊόν ως δώρο, θα γνωστοποιήσω τον παραλήπτη για τους πιθανού κινδύνους.
Η βότκα Naga Chilli γίνεται με την ζύμωση λίτρων αλκοολούχου ποτού μαζί με 18 κιλά πιπεριές Naga Jolokia. Το καυτό αφέψημα μένει για αρκετές εβδομάδες έτσι, ώστε να εμποτιστεί και να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
sarkastiko