Ήρθε η ώρα να καλέσεις την παρέα σου σπίτι για μπάρμπεκιου αλλά δεν μπορείς να εγγυηθείς την επιτυχία του γεύματος;
Μάθε τα μυστικά του σωστού ψησίματος για να μην γίνεις ρεζίλι...
Το πρόβλημα ήταν, είναι και θα είναι ένα. Πως θα ψήσεις σωστά τη μπριζόλα ώστε να βγει νόστιμη και λαχταριστή. Πρώτος και σημαντικός κανόνας είναι να μην σερβίρεις αμέσως μετά το ψήσιμο. Το φαγητό πρέπει να κρατήσει τα υγρά στο εσωτερικό και αυτό θα το επιτύχεις αν περιμένεις 10 με 15 λεπτά μετά το γκριλ. Τα υγρά και η γεύση θα «φωλιάσουν» μέσα στο κρέας.
Η επιλογή της μπριζόλας είναι ένα εξίσου σημαντικό θέμα. Προσπάθησε να διαλέξεις μπριζόλες πάχους ενός εκατοστού καθώς αυτές είναι κατάλληλες για το ψήσιμο. Στη συνέχεια μπορείς να τις μαρινάρεις με λαϊμ, τζίντζερ, σκόρδο και πράσινο ή κόκκινο τσίλι για περίπου 3-4 ώρες πριν το ψήσιμο.
-Επιλέγοντας να ψήσεις την μπριζόλα στα κάρβουνα θα ανταμοιφθείς με το νόστιμο και γευστικό αποτέλεσμα. Στο μαρινάρισμα μπορείς να προσθέσεις Tεκίλα.
-Το ξύδι είναι ένα βασικό στοιχείο στο μαρινάρισμα του κρέατος και θα κάνει την μπριζόλα σου ακόμα καλύτερη, ενώ ο πιπερόκοκκος είναι μια ακόμα καλή προσθήκη.
-Πολλοί επίσης χρησιμοποιούν μουστάρδα. Αφού μαρινάρεις καλά το κρέας με ξύδι ή λάιμ και αλάτι μπορείς να προσθέσεις μουστάρδα στη συνταγή σου για καλύτερο αποτέλεσμα.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν χρειάζεται να γυρίσεις πολλές φορές τη μπριζόλα. Υπάρχει κίνδυνος να σου στεγνώσει το κρέας.
Επίλεξε και ακολούθησε κάποιες από τις παραπάνω συμβουλές και οι φίλοι σου δεν θα απογοητευτούν...
delamagen