Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ζύμη για κρέπες

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

tumblr_kwlkcyZxui1qabhth[1]

Υλικά:

  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • χυμό 1 πορτοκαλιού
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός όχι πολύ πηχτός
  • λίγο φρέσκο βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Χτυπάω τα αυγά με το γάλα. Προσθέτω το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό και σταδιακά το αλεύρι για να μην κάνει σβώλους.
Σε περίπτωση που πήξει πολύ ο χυλός προσθέτω λίγο γάλα ακόμα.
Ζεσταίνω ελάχιστο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μου) τόση ποσότητα από το μείγμα ώστε να απλωθεί παντού και να είναι λεπτή σαν τσιγαρόχαρτο.
Αφού ψηθεί από την μια πλευρά τη γυρνάω και από την άλλη.
Σερβίρω με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση.
 

greekcook

Share
Loading