Υλικά:
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι γάλα
- χυμό 1 πορτοκαλιού
- 2 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.γ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός όχι πολύ πηχτός
- λίγο φρέσκο βούτυρο για το τηγάνι
Χτυπάω τα αυγά με το γάλα. Προσθέτω το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό και σταδιακά το αλεύρι για να μην κάνει σβώλους.
Σε περίπτωση που πήξει πολύ ο χυλός προσθέτω λίγο γάλα ακόμα.
Ζεσταίνω ελάχιστο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μου) τόση ποσότητα από το μείγμα ώστε να απλωθεί παντού και να είναι λεπτή σαν τσιγαρόχαρτο.
Αφού ψηθεί από την μια πλευρά τη γυρνάω και από την άλλη.
Σερβίρω με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση.
greekcook