Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Γυμναστική για… τεμπέληδες

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF


Ξεχάστε τις δίαιτες πείνας και τα σκληρά προγράμματα γυμναστικής. Μικρές αλλαγές μπορεί να δείξουν μεγάλη διαφορά στη ζυγαριά σας, οπότε ακόμα και οι πιο «τεμπέληδες» έχουν πια ελπίδα. Βασικά μέτρα, όπως τα μπολ με φρούτα σε στρατηγικά σημεία, μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα από μια δίαιτα. Ας δούμε αναλυτικά μερικά έξυπνα tips που παρουσιάζουν Βρετανοί διατροφολόγοι και γυμναστές.

Δουλειές του σπιτιού
Το ξεσκόνισμα, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα είναι ιδανικές ασκήσεις για τα χέρια. Επίσης, βοηθάνε στην απώλεια θερμίδων. Με μία ώρα σκουπίσματος μπορεί κανείς να χάσει 193,7 θερμίδες, με το ξεσκόνισμα 173,6, με το σιδέρωμα 113,1 και με το καθάρισμα των παραθύρων 180,3 θερμίδες. Οσο για την κηπουρική, αυτή τινάζει την μπάνκα των θερμίδων στον αέρα! Μια ώρα ενασχόλησης με τον κήπο σας σας «ξεφορτώνει» από 287,3 θερμίδες.

Στον... ατμό
Δεκαπέντε λεπτά σάουνα καθημερινά ισοδυναμούν με αντίστοιχου χρόνου γυμναστική και μας θωρακίζουν από τις καρδιοπάθειες. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Καγκοσίμα της Ιαπωνίας ανακάλυψαν ότι ομάδα αντρών αφού έκαναν καθημερινά σάουνα για δύο εβδομάδες, είχαν βελτίωση την κυκλοφορία του αίματός τους.

Videogames
Ερευνες δείχνουν ότι τα videogames με άσκηση μπορούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά με το τζόγκινγκ, την αεροβική ακόμα και το ποδήλατο. Τα exer-games, όπως αποκαλούνται, είναι ειδικά σχεδιασμένα να ελκύουν με τη διασκέδαση που προσφέρουν ακόμα και τους ορκισμένους εχθρούς της γυμναστικής.

Περπάτημα
Μισή ώρα γρήγορο περπάτημα την ημέρα βοηθάει στον έλεγχο του βάρους και μειώνει τον κίνδυνο για 24 ασθένειες, από καρκίνο έως καρδιοπάθεια και άνοια. Ξεκινήστε με μικρούς περιπάτους διάρκειας 10-20 λεπτών δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Διατροφή
Αλλάξτε το πλήρες γάλα με άπαχο, επιλέγετε άπαχο κρέας, φάτε το μισό επιδόρπιό σας, καταναλώστε μία επιπλέον μερίδα λαχανικών την ημέρα και χρησιμοποιείστε μικρότερο πιάτο. «Μειώνοντας από τη διατροφή σας καθημερινά έστω και ποσότητα θερμιδικά ίση με ένα μπισκότο, μπορεί να χάσετε έξι κιλά σε έναν χρόνο» εξηγεί η διατροφολόγος Τζένι Αλαν.



πηγή

Share
Loading