Σάββατο, Δεκεμβρίου 18, 2010 Συντάκτης: GioX
Αν η γιαγιά σου έχει ρίζες από τη Μικρά Ασία, σίγουρα θα βρήκες κάποια στιγμή στον χριστουγεννιάτικο μπουφέ ένα λαχταριστό ισλί. Γεμιστή λιχουδιά με άρωμα ανατολής!
Συστατικά
- Για τη ζύμη: 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 4 κ.σ ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι μαγειρικό λίπος
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Για τη γέμιση: 2 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
- 2 κ.σ κανέλα
- 1 κ.σ γαρύφαλο
- 2 κ.σ ζάχαρη
- Για το σιρόπι: 2 κούπες ζάχαρη
- 2 1/2 κούπες νερό
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
Τρόπος μαγειρέματος
1Σε μια λεκάνη ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι
2 Πρόσθεσε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζύμωσε
3 Χώρισε τη ζύμη σε κομμάτια (περίπου 30)
4 Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα υλικά της γέμισης
5 Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλα
6 Βάλε στο καθένα ένα κουταλάκι από τη γέμιση και δίπλωσέ τα σε τρίγωνα
7 Ψήσε στους 175°C για 45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα
8 Εν τω μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί
9 Ρίξε το σιρόπι (ζεστό) πάνω από τα ζεστά ισλί