Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ισλί...χριστουγεννιάτικη λιχουδιά από την ανατολή

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

     Αν η γιαγιά σου έχει ρίζες από τη Μικρά Ασία, σίγουρα θα βρήκες κάποια στιγμή στον χριστουγεννιάτικο μπουφέ ένα λαχταριστό ισλί. Γεμιστή λιχουδιά με άρωμα ανατολής!

Συστατικά

  • Για τη ζύμη: 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι μαγειρικό λίπος
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • Για τη γέμιση: 2 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
  • 2 κ.σ κανέλα
  • 1 κ.σ γαρύφαλο
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • Για το σιρόπι: 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1Σε μια λεκάνη ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι




  • 2 Πρόσθεσε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζύμωσε



  • 3 Χώρισε τη ζύμη σε κομμάτια (περίπου 30)



  • 4 Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα υλικά της γέμισης



  • 5 Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλα



  • 6 Βάλε στο καθένα ένα κουταλάκι από τη γέμιση και δίπλωσέ τα σε τρίγωνα



  • 7 Ψήσε στους 175°C για 45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα



  • 8 Εν τω μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί



  • 9 Ρίξε το σιρόπι (ζεστό) πάνω από τα ζεστά ισλί

  • Share
    Loading